Ulkomaat

Katalonian aluehallinnon entinen puhemies Carme Forcadell pääsi vankilasta – tänään mielenosoitus

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Oscar Del Pozo
Carme Forcadelle pääsi pois vankeudesta.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Oscar Del Pozo
Carme Forcadelle pääsi pois vankeudesta.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Oscar Del Pozo
Carme Forcadelle pääsi pois vankeudesta.

Katalonian itsenäisyyttä kannattavat järjestävät tänään Barcelonassa mielenosoituksen, jonka on määrä alkaa iltakuudelta Suomen aikaa.

Mielenosoitus järjestetään päivä sen jälkeen, kun Katalonian aluehallinnon entinen puhemies Carme Forcadell pääsi vankilasta maksettuaan 150 000 euron takuut. Takuusumma saatiin kasaan Forcadellin tukijoiden lahjoituksilla.

Forcadellia ja viittä muuta aluehallinnon virkamiestä epäillään muun muassa kapinan lietsomisesta, josta voi Espanjassa saada pisimmillään 30 vuoden vankeustuomion. Viisikko pääsi niin ikään vapaaksi, mutta heidän täytyy kunkin maksaa 25 000 euron takuut viikon kuluessa, mikäli he tahtovat välttää vankilan.

Katalonian aluehallinto järjesti lokakuun alussa kansanäänestyksen alueen itsenäistymisestä. Äänestystä seurasi itsenäistymisjulistus 27. lokakuuta, minkä jälkeen Espanjan keskushallinto hajotti Katalonian aluehallinnon ja määräsi uudet aluevaalit joulukuulle.

Katalonian itsenäisyysjulistus mitätöitiin keskiviikkona Espanjan perustuslakituomioistuimessa.

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont ja neljä syrjäytettyä hallinnon jäsentä ovat Brysselissä. Heidän luovuttamisensa Espanjaan on käsittelyssä ensi viikolla belgialaisessa oikeusistuimessa.

Katalonian aluehallinnon entinen puhemies Carme Forcadell pääsi vankilasta Puigdemont ei usko, että hän voisi saada reilun oikeudenkäynnin Espanjassa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat