Ulkomaat

Katalonian Puigdemont on antautunut Belgian poliisille – erotetun aluejohtajan kohtalosta päätetään maanantaina

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont on ilmoittautunut Belgian poliisille. Asiasta kertoi ensin muun muassa Belgialaisen yleisradioyhtiö VRT sekä BBC.

Belgian syyttäjäviranomainen vahvisti pidätyksen hetki sitten päättyneessä tiedotustilaisuudessa. Tilaisuudessa kerrottiin, että katalonialaisjohtajat ovat olleet pidätettyinä sunnuntain aamuyhdeksästä lähtien. Paraikaa he ovat vankilassa Brysselissä.

Tilaisuudessa kerrottiin lisäksi, että katalonialaisia kuulustellaan sunnuntai-iltana ja  belgialaistuomari päättää pidätettyjen kohtalosta maanantaina. Tuomarin päätettävänä on, miten Espanjan esittämän luovutuspyynnön suhteen menetellään.

Espanja on antanut aikaisemmin Carles Puidgemontista eurooppalaisen pidätysmääräyksen. Hän on kiistänyt pakoilevansa oikeutta ja sanonut olevansa Belgian oikeusviranomaisten käsissä.

Myös neljä muuta eurooppalaisen pidätysmääräyksen saanutta henkilöä on ilmoittautunut vapaaehtoisesti poliisille aikaisemmin sunnuntaina.

Puigdemontin puolue on ilmoittanut haluavansa hänet edelleen ehdokkaakseen ensi kuun aluevaaleihin. Katalonian itsenäisyysjohtajia odottavat Espanjassa kuitenkin syytteet muun muassa kapinasta ja julkisten varojen väärinkäytöstä.

Juttua on täydennetty ja sen otsikkoa muutettu klo 15:28 ja 15:40. Jutun kuvaa päivitetty klo 15:35.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat