Ulkomaat

”Katsokaa Putinin peukaloa” – venäläismedia analysoi Trumpin ja Putinin kättelyn

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SAUL LOEB
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SAUL LOEB
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SAUL LOEB

Venäläismedia otti ilon irti Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin perjantaisesta ensitapaamisesta.

Venäläisten mielestä odotettu tapaaminen oli suuri menestys ja vei huomion Hampurin G20-huippukokouksen muilta asioilta.

Trump ja Putin kättelivät ja kävivät keskusteluja yli kahden tunnin ajan.

Komsomolskaja Pravda julisti etusivullaan, että ”Putin ja Trump löysivät tien rauhaan Syyriassa ja Ukrainassa”. Lehti käytti kaksi sivua presidenttien kädenpuristuksen analysointiin.

– Katsokaa Putinin peukaloa. Hän kontrolloi tilannetta, määrää sen sävyn, lehti kirjoitti.

Valtiollinen tv-kanava Rossija 24 iloitsi tapaamisesta, ”jota koko maailma oli odottanut monta pitkää kuukautta”.

Moskovskij Komsomolets otsikoi juttunsa ”Tapaaminen Elbellä” viitaten Hampurin läpi virtaavaan jokeen.

Lehti vertasi Putinin ja Trumpin kohtaamista toisen maailmansodan loppuvaiheisiin huhtikuussa 1945, jolloin neuvostoliittolaiset ja amerikkalaiset sotilaat kohtasivat toisensa ja kättelivät Elben ylittävällä sillalla.

Venäjän liittoneuvoston puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Frants Klintsevitsh arvioi tapaamisen helpottaneen hitusen Yhdysvaltain ja Venäjän jumissa olevia suhteita.

Klintsevitsh sanoi myös uutistoimisto Interfaxille, että tapaaminen vastasi kaikkiin kysymyksiin, joita presidenttien henkilökemioista oli.

Venäläismedia näki, että Trumpin ja Putinin hyvähenkiseltä vaikuttanut tapaaminen oli isku Trumpin kotimaisille vastustajille.

NTV-televisiokanava sanoi, että presidenttien hymyiltyä toisilleen ”Yhdysvaltain internetin liberaali osa räjähti heti raivoon”.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat