Turva – Hymy

”Katsotaan, mitä tapahtuu”- Trump kiemurtelee Venäjä-tutkinnasta

Kuva: AFP PHOTO /Brendan Smialowski
Presidentti Donald Trump heilutteli lehdistötilaisuuden päätteeksiNorjan pääministeri Erna Solbergin kanssa Valkoisessa talossa Washington DC:ssä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei suoraan vastannut  kysymykseen siitä, antaisiko hän erikoissyyttäjä Robert Muellerille ja tämän tiimille haastattelun. Washington Postin mukaan Trumpilta kysyttiin asiasta tiedotustilaisuudessa, jonka hän piti Norjan pääministerin Erna Solbergin kanssa. Trump vastasi asiaa koskevaan kysymykseen sanomalla ”katsotaan, mitä tapahtuu”.

Trump myös kyseenalaisti, miksi häntä edes haastateltaisiin. Presidentti sanoi, että hänen kampanjatiiminsä ei juonitellut Venäjän kanssa vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

– Kun ei ole juonittelua – eikä kukaan ole löytänyt mitään juonittelua millään tasolla – näyttää epätodennäköiseltä, että haastattelua edes olisi, Trump sanoi.
Washington Postin tietojen mukaan Muellerin tiimi ilmoitti viime kuussa Trumpin asianajajille, että he todennäköisesti pyytävät haastattelua presidentiltä.

Mueller jo kuullut joitakin Trumpin avustajia ja liittolaisia

Mueller johtaa Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n Venäjä-tutkintaa. Tutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain presidentivaaleihin ja juonitteliko Trumpin kampanjakoneisto Venäjän kanssa vuoden 2016 vaaleissa.

Asiasta perillä olevien lähteiden mukaan tutkinta tulee jatkumaan pitkälle vuoteen 2018.

Mueller on jo kuullut joitakin Trumpin avustajia ja liittolaisia edellisten kuukausien aikana. Hän on kuullut Valkoisen talon neuvonantajaa ja Trumpin vävyä Jared Kushneria, ex-kansliapäällikkö Reince Priebusia, Valkoisen talon viestintäpäällikkö Hope Hicksiä ja Valkoisen talon neuvonantaja Donald McGahnia.

STT, Washington

 

”Virstanpylväs” – Pohjois-Korean talviolympiakilpailijat ottavat osaa kolmeen lajiin

Kuva: Lehtikuva-AFP

Pohjois-Korea lähettää 22 urheilijaa ensi kuun talviolympialaisiin Pyeongchangiin, ilmoittaa Kansainvälinen olympiakomitea KOK. Pohjoiskorealaiset urheilijat kilpailevat kolmessa eri lajissa.

KOK vahvisti myös, että Pohjois- ja Etelä-Korean joukkueet marssivat yhdessä kisojen avajaisissa. Maat osallistuvat naisten jääkiekkoon yhteisellä joukkueella.

– Tämä päivä merkitsee virstanpylvästä pitkällä tiellä, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi.

Keskustelua aiheesta

11 kuoli bussionnettomuudessa Turkissa, kun linja-auto iskeytyi moottoritien reunassa oleviin puihin

Turkissa yksitoista ihmistä kuoli ja yli 40 loukkaantui varhain tänä aamuna linja-auto-onnettomuudessa.

Ankarasta Bursaan matkalla ollut linja-auto iskeytyi moottoritien reunassa oleviin puihin tuntemattomasta syystä.

Suurin osa yöbussin matkustajista oli turkkilaisperheitä, jotka olivat matkalla lomalle paikalliseen laskettelukeskukseen.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Kaksi yksityisen linja-autoyhtiön kuljettajista on pidätetty.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Venäjän kommunisteilta taas raju ehdotus

Kuva: Getty Images

Venäjän kommunistipuolue on jälleen ehdottanut, että maa eroaa Maailman kauppajärjestöstä WTO:sta, kertoo uutistoimisto Tass.

Kommunistipuolue latasi ehdotuksensa duuman sähköiseen lakialoitteiden tietokantaan perjantaina.

Puolueen mukaan Venäjä ei ole hyötynyt järjestön jäsenyydestä. Edellisen kerran kommunistipuolue ehdotti kauppajärjestöstä eroamista marraskuussa. Ehdotus hylättiin.

Keskustelua aiheesta

UPIn Aaltola arvelee pattitilanteen jatkuvan USA:ssa ainakin päiviä

Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Poliittinen pattitilanne Yhdysvalloissa jatkunee vielä useita päiviä, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

Liittovaltion hallinto suljettiin varhain tänä aamuna Suomen aikaa, sillä senaatti ei päässyt sopuun maan budjetista. Väliaikaista ratkaisua vastustivat demokraatit sekä jotkut republikaanit, kertoo Washington Post.

Aaltolan mukaan tilanne kertoo sekä kahtiajakautumisesta että republikaanipuolueen tilasta. Vaikka puolueella on enemmistö paikoista sekä senaatissa että edustajahuoneessa presidenttiyden lisäksi, ei puolue silti pysty pitämään liittovaltiota käynnissä, Aaltola sanoo.

AVAINSANAT

Some-jättiläinen lähestyy 2 000 000 000 käyttäjäänsä uutiskyselyllä

Kuva: AFP / Justin TALLIS

Sosiaalisen median jätti Facebook pyytää kahta miljardia käyttäjäänsä arvioimaan palvelussaan leviävien uutisten luotettavuutta.

Yhtiö kertoi perjantaina, että se tekee käyttäjilleen uutislähteiden luotettavuutta koskevan kyselyn, jonka tarkoituksena on vähentää epäluotettavien tai valheellisten uutisten näkymistä Facebook-käyttäjien uutisvirrassa. Jatkossa näkyvyyttä saavat eniten ne uutiset, joiden lähteitä käyttäjäyhteisö pitää kaikkein luotettavimpina.

Facebookin johtajan Mark Zuckerbergin mukaan yhtiö pohti eri tapoja arvottaa uutislähteiden luotettavuutta ja päätyi siihen, että kysyminen suoraan käyttäjiltä on objektiivisin tapa.

Käyttäjät pääsevät arvioimaan uutislähteitä ensi viikosta alkaen.

AVAINSANAT