Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Kattojärjestö huomauttaa puutteesta Helsingin kaupunkistrategiaesityksessä – vaatii kirjausta

Istock

Helsingin suurimmat valtuustoryhmät saivat hiljattain neuvottelut kaupunkistrategiasta päätökseen. Asiaa käsitellään seuraavaksi Helsingin kaupunginhallituksessa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Helsingin vanhempainyhdistysten kattojärjestö HELVARY toteaa sosiaalisessa mediassa julkaistussa kannanotossaan, että Helsinki on saanut uuden strategian, johon sisältyy monia lasten, nuorten ja perheiden näkökulmasta tärkeitä tavoitteita.

– Lapsen oikeus turvalliseen ja yhtenäiseen opinpolkuun, laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja koulutukseen sekä Suomen mallin mukaisiin koulupäivään sisältyviin mieluisiin harrastuksiin strategian kärkeen nostettuina ovat selvä merkki siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Koulutuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstöpulaan ja koronapandemian aiheuttamiin oppimisen ja hyvinvoinnin velkoihin osoitetut resurssit tulevat myöskin huutavaan tarpeeseen. HELVARY kiittää Helsingin pormestaristoa hyvästä strategista ja tärkeiden kysymysten esiin nostamisesta, kannanotossa todetaan.

HELVARY kuitenkin katsoo, että strategiasta puuttuu tärkeä asia.

– Suomeen on tehty parlamentaarisessa yhteistyössä historian ensimmäinen kansallinen lapsistrategia, joka ohjaa ja velvoittaa viranomaisia lasten edun ja oikeuksien huomioimiseen ja osallisuuden laajamittaiseen kehittämiseen. Vaikka Helsingin tuoreen strategian sisällöt ovat ilahduttavan lapsi- perhe- ja ilmastomyönteisiä, ei lapsistrategiaa kuitenkaan ole riittävästi huomioitu.

– Toivoimme, että Helsinki strategiassaan sitoutuisi edistämään kansallisen lapsistrategian keskeisiä linjauksia. HELVARY pyytää nyt, että kaupunginhallitus kirjaa tämän strategiaan merkittävänä lisäyksenä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE