Politiikka

Kauppapalvelun ongelmat pöyristyttävät: ”Kilpailuttaminen on johtanut ylilyönteihin”

Lehtikuva / Irene Stachon
Lehtikuva / Irene Stachon
Lehtikuva / Irene Stachon

Joukko vanhuksia on jäänyt Helsingissä viime viikkoina ilman koko viikoksi tarkoitettuja ruokaostoksiaan, kertoi Helsingin Sanomat.

Laiminlyönnit johtuvat lehden mukaan siitä, että uusi yritys Servea ei ole suoriutunut kaikista velvoitteistaan.

– Kauppapalvelun ongelmat on pikimmiten korjattava, vaatii Helsingin SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Antti Koskela.

Servean pitäisi vastata ruoka- ja päivittäistavaroiden viennistä kotihoidon asiakkaille, jotka eivät kykene itse käymään kaupassa. Se otti asian hoitaakseen maaliskuun alusta. Ongelmia toimittamisessa on ollut myös ainakin Tuusulassa, Tampereella, Turussa ja Kouvolassa.

Monen ikäihmisen on vaikea valvoa oikeuksiensa toteutumista.

Koskelan mukaan Helsingin kotihoidon työntekijät ovat joutuneet viemään ruokaa ikäihmisille, kun Servea ei ole onnistunut takaamaan toimitustensa perille saapumista.

– Monen ikäihmisen on vaikea valvoa oikeuksiensa toteutumista, joten he ovat haavoittuvassa asemassa. Kotihoidon asiakkaista monella on muistisairauksia, eikä kaikilla ole lähisukulaisia auttamassa, Koskela korostaa.

Koskela näkee ylilyöntien yhdeksi syyksi kilpailuttamisen. Servea ei ole ainoa tapaus, sillä esimerkiksi muutama vuosi sitten päiväkotien liinavaatehuolto ei toiminut, koska kilpailutuksen voittanut yritys ei pystynyt sitä hoitamaan kunnolla.

– Taloudellisen tehokkuuden tavoittelu ei saisi johtaa siihen, että palvelun laatu laskee kohtuuttoman alhaiseksi, hän huomauttaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat