Politiikka

Kauppasota uhkaa, Huhtasaarelta ymmärrystä Trumpille ja USA:lle – löytää tilanteeseen toisen syypään

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Kansanedustaja Laura Huhtasaari.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Kansanedustaja Laura Huhtasaari.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Kansanedustaja Laura Huhtasaari.

– Nyt kauhistellaan sekä Suomessa että EU:ssa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin aikeita asettaa tuontitullit teräkselle ja alumiinille. Näillä Yhdysvallat pyrkivät suojaamaan kansalliset työpaikat ja turvaamaan huoltovarmuuden estämällä lähinnä Kiinasta tapahtuvan polkumyynnin, perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kirjoittaa tiedotteessaan.

Trumpin ja USA:n sijaan kansanedustaja löytääkin tilanteelle toisen syypään. Se on Maailman kauppajärjestö, WTO. Huhtasaaren mukaan kyseessä on paperitiikeri, koska WTO ei ole pystynyt valvomaan vapaakaupan pelisääntöjä.

– EU voi estää kauppasodan puhkeamisen puuttumalla polkumyynnin juurisyihin ja estämällä polkumyynnin harjoittajien mahdollisuudet toimia vapaakauppa-alueella eri pelisäännöillä kuin muut. Tästä syystä EU:n on esitettävä Yhdysvaltain presidentille diiliä siitä, että yksittäisten tuontitullien sijaan muodostetaan WTO:n säännöksiä noudattavien maiden (EU, Yhdysvallat, Australia, Kanada) keskinäinen vapaakauppa-alue, Huhtasaari sanoo.

Muun muassa Kiina, Venäjä, Brasilia, Intia pitäisi Huhtasaaren mukaan laittaa WTO:n ulkokehälle ja ne pääsisivät mukaan vasta, kun ne alkavat noudattaa WTO:n sääntöjä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat