Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Kaupungin ääniä: Sinikka Vepsä tähtää Arkadianmäelle – ”Eduskunnassa tarvitaan kaltaistani arjen asiantuntijaa”

Kaupungin ääniä -sarjassa esitellään keväällä Helsingin SDP:n eduskuntavaaliehdokkaita. Nyt itsestään ja vaaliteemoistaan kertoo pohjois-helsinkiläinen Sinikka Vepsä.

Hanna-Maria Häkkilä

 

Hei Sinikka, kerro alkuun jotain itsestäsi.

Olen aktiivinen, perheellinen, kotoa pois muuttaneiden kaksostyttöjen äiti. Kotijoukkoihin kuuluu aviomiehen lisäksi tällä hetkellä kaksi koiraa. Olen monipuolisen työkokemuksen omaava sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja Suomen Punaisen Ristin ensiavun ja terveystiedon kouluttaja. Olen työskennellyt 30 vuotta niin kunnallisella kuin yksityiselläkin puolella lasten, työikäisten ja ikäihmisten parissa. Tällä hetkellä työskentelen kahden muistisairaiden asukkaiden ryhmäkodin osastonhoitajana. Vanhuspalveluissa olen työskennellyt 11 vuotta. Ikäihmisten hyvä ja turvallinen hoito on minulle sydämen asia.

Puistola Seura ry:ssä olen toiminut pitkään hallituksen jäsenenä ja kaupunginosayhdistysten toiminnan roolin koen merkittävänä asuinalueiden kehittämisessä.

 

Miksi päätit lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin?

Vanhustenhuollon työkokemukseni ja aikuistuvien nuorten elämää seuratessa huoli ikäihmisten, nuorten ja lasten asemasta sai minut lähtemään mukaan politiikkaan lasteni aikuistuttua vuonna 2012. Tulin tuolloin valituksi Helsingin kaupunginvaltuustoon varavaltuutetuksi (sd) ja vuonna 2017
sain hienon äänimäärän ja tulin valituksi Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Aiemmat luottamustoimeni Helsingin kaupungin liikennelaitoksen johtokunnassa, Uudenmaan kuntayhtymän Ridasjärven päihdehuoltokeskuksen johtokunnassa sekä nykyinen luottamustoimeni kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston jäsenenä ja työskentely valtuutettuna ovat antaneet vankkaa kokemusta päätösten tekoon ja työskentelyyn kuntalaisten parhaaksi.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa sain merkittävän äänimäärän ja tämän luottamuksen turvin päätin asettua ehdolle myös ensi kevään eduskuntavaaleihin. Eduskunnassa tarvitaan kaltaistani monipuolisen työkokemuksen omaavaa ja alan hyvin tuntevaa sosiaali- ja terveyspalveluiden ”arjen asiantuntijaa”.

 

Mihin teemoihin haluat ehdokkaana ja mahdollisesti valituksi tullessasi vaikuttaa ja miksi?

Ikäihmisten turvallinen, hyvä hoito ja asuminen on taattava maanlaajuisesti.

Julkisia terveyspalveluita pitää kehittää ja niiden saatavuutta parantaa. Mielenterveyspalveluiden saatavuutta pitää parantaa etenkin lapsilla ja nuorilla ja mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn tarvitaan lisää panostusta. En kannata nykyisen hallituksen ajamaa sote-uudistusta ja sen markkinaehtoista mallia.

Lasten ja nuorten koulutus ja osallisuus on turvattava. Maksuton toisen asteenkoulutus ja oppimateriaalit ovat tässä tärkeässä asemassa. Suomen koulutusta ja tieteellistä tutkimusta pitää edistää kaikin tavoin ja tähän lisätä myös määrärahoja.

Nuorille tulee taata koulutuksen jälkeinen työllistyminen ja kohtuuhintainen asuminen. tarvitaan erilaisia kohtuuhintaisia asumismuotoja etenkin nuorille ja ikääntyville.

Viheralueet, harrastus- ja liikuntamahdolliset tulee huomioida nykyistä paremmin. Ilmastonmuutos on vakava asia. Uusien energiamuotojen kehittämisessä ja käyttöönotossa tulee olla ennakkoluuloton. Nykyisen hallituksen aikataulu kivihiilestä luopumisesta on mielestäni liian tiukka. Ei ole mitään järkeä rakentaa hakkeella toimivia lämpövoimaloita tänä päivänä, kun huomattavasti ilmaston kannalta ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot ovat tulossa markkinoille muutaman vuoden sisällä.

 

Sinikka, vaikka sinulla on kiireiset ajat edessä, millä tavalla vietät vapaapäivääsi?

Vapaapäivinä ulkoile kahden koirani kanssa ja tapaan ystäviäni. Harrastan lukemista, vesijumppaa ja kesäisin vesijuoksua järvessä. Talvella hiihdän ja kierrän mielelläni Malmin lentokenttää, jonka ympäristö on tärkeä virkistyskohde meille pohjois-helsinkiläisille.

 

Millä tavalla kiteyttäisit oman eduskuntavaaliteemasi?

Olen arjen asiantuntija.

 

Mistä lukija voi seurata ajatuksiasi jutun julkaisun jälkeen?

www.sinikkavepsa.fi, Sinikka Vepsä – Arjen asiantuntija Eduskuntaan 2019 -Facebook-sivu

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE