Uutiset

Kaupungin ääniä: Taina Keski-Vinkka haluaa pitää esillä vähäosaisten asiaa

Kaupungin ääniä -juttusarja esittelee SDP:n toimijoita Helsingin alueella. Haastateltavilta kysyimme muun muassa miltä näyttää tulevaisuuden Helsinki ja mikä innosti lähtemään mukaan Sosialidemokraattiseen puolueeseen. Lue tällä viikolla mitä Taina Keski-Vinkka pohtii!

Taina Keski-Vinkka on kannelmäkeläinen demari. Hän toimii tällä hetkellä SDP Helsingin kautta UMO-säätiön hallituksen varapuheenjohtajana. UMO-säätiön tehtävänä on hallinnoida UMO – Uuden Musiikin Orkesteria, joka on helsinkiläinen jazziin ja uuteen rytmimusiikkiin keskittyvä ammattilaisorkesteri. Keski-Vinkka työskentelee aikuiskoulutuskeskuksessa assistenttina ja luottamusmiehenä.

Keski-Vinkka haluaisi esitellä Helsingistä kaupunkia tuntemattomalle erityisesti Talvipuutarhan. Paikka on viihtyisä vuodenajasta ja säästä riippumatta ja mikä tärkeintä: sinne ei ole pääsymaksua ja jokaisella on mahdollisuus päästä nauttimaan paikan tunnelmasta.

Vaikuttamistyöhön Keski-Vinkka innostuikin lähtemään mukaan erityisesti sen takia, että hän koki epäoikeudenmukaisuuden liian suureksi ongelmaksi. Erityisesti köyhien, syrjäytyneiden ja yksinäisten asemaa Keski-Vinkka haluaisi parantaa ja häntä huolestuttaa erityisesti kuinka köyhien, syrjäytyneiden ja yksinäisten määrä on vain kasvussa.

– Tuli tunne, että täytyy edes yrittää tehdä jotakin, Keski-Vinkka toteaa.

Sosialidemokraattisen puolueen valinta oli Keski-Vinkalle itsestään selvä päätös:

– Kyllä se on meidän perheessä tullut jo vanhempien valintana, työläisperheestä kun olen, hän sanoo.

Tällä hetkellä Keski-Vinkka nostaa erityisesti esiin toiveen saada yhteiskuntaa kehitettyä entistä tasa-arvoisemmaksi ja tasapuolisemmaksi. Perustelutkin tähän ovat selkeät ja helposti tiivistyvät:

– On ihan meidän jokaisen hyväksi elää oikeudenmukaisessa ja tasa-arvoisessa maassa.

Sellaisen tulevaisuuden Keski-Vinkka haluaisi nähdä myös Helsingissä. Hän toivoo, että vuoteen 2025 mennessä kaupungissa olisi toivottavasti jokaisella kohtuuhintainen asunto ja palvelut helposti saatavilla. Lisäksi työttömyyteen ja syrjäytymiseen olisi löydetty tuolloin toimiva ratkaisu.

Hän on myös aktiivinen järjestötoimija ja on tällä hetkellä UMO-säätiön lisäksi myös Ami-säätiön ja Kaarelan demareiden johtokunnan jäsenenä sekä talotoimikunnan puheenjohtaja. Töiden ja luottamustoimien keskellä iloa arkeen tuovat erityisesti neljä kiinanharjakoiraa. Musiikin kuuntelu, laulaminen ja lukeminen ovat olleet Keski-Vinkalle rakkaita ajanvietteitä läpi elämän.

– Viimeisin lisäys innostumisen kohteisiin on vaistoammunta jousella, Keski-Vinkka kertoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat