Uutiset

Kaupungin ääniä: ”vanha, viisas ja tarvittaessa myös vihainen” Kaarin Taipale haluaa eduskuntaan ja panna stopin julkisen sektorin yksityistämispaineelle

Kaupungin ääniä -sarjassa esitellään keväällä Helsingin SDP:n eduskuntavaaliehdokkaita. Nyt itsestään ja vaaliteemoistaan kertoo Kaarin Taipale.

 

Hei Kaarin, kerro alkuun jotain itsestäsi.

Työuraani voimakkaimmin vaikuttanut vaihe oli kaupunkien kestävän kehityksen maailmanjärjestö ICLEIn kolmivuotinen puheenjohtajuus. Se opetti ymmärtämään paikallishallinnon tehtäviä, mahdollisuuksia ja riskejä. Ilman tuota kokemusta en olisi valinnut väitöskirjani aiheeksi tutkia, miten ylikansalliset yritykset pyrkivät ottamaan haltuunsa, siis yksityistämään paikallisia julkisia palveluita.

 

Miksi päätit lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin?

Olen vanha viisas nainen, tarvittaessa myös vihainen! Meitäkin tarvitaan! Kun minulla on puoluevaltuuston 2. varapuheenjohtajana ollut mahdollisuus osallistua puoluehallituksessa eduskuntavaaliohjelmien valmisteluun, tuntui reilulta osallistua vaalitalkoisiin myös ehdokkaana. Maakuntahallituksen jäsenenä ole nähnyt sekä sote-uudistuksen riskit että sen välttämättömyyden. Voisin kuvitella, että siitäkin on hyötyä.

 

Mihin teemoihin haluat ehdokkaana ja mahdollisesti valituksi tullessasi vaikuttaa ja miksi?

Kaikki ei ole kaupan! Julkisen sektorin yksityistämispaineille on pantava stoppi. Ilmastonmuutoksen hillintä koskee kaikkia yhteiskunnan toimijoita ja vaatii nopeita, isoja mutta viisaita päätöksiä. Kaupunkipolitiikan keskeisimpiä painopisteitä on asuntopolitiikka ja siihen kiinteästi liittyvä liikennepolitiikka. Tunnin junia tarvitaan, mutta ei heti ihan joka suuntaan!

 

Kaarin, vaikka sinulla on kiireiset ajat edessä, millä tavalla vietät vapaapäivääsi?

Olen kaupunki-ihminen, joka kesäisin katselee järvenselkää ja nuuhkii metsän tuoksuja. Kaikkein mukavinta on kutsua joku ystävä kotiin syömään ja istua iltaa maailmaa parantaen. Ostin itselleni joululahjaksi sarjalipun Korjaamon elokuvateattereihin, joista toinen on ratikkahallien takana Töölössä, toinen uusitussa Bio Rexissä. Hyvät elokuvat ruokkivat ajatuksia pitkään, Roman katsoin jo kahdesti.

 

Mikä sinua haastaa politiikan maailmassa?

Politiikka vaikuttaa sekasortoiselta, ja moni toivoo, voisi aina tehdä ainoan oikean päätöksen. Pelkään kuitenkin, että vaikeisiin kysymyksiin ei ole helppoja vastauksia. Tämän tuskan kanssa on elettävä.

 

Mistä lukija voi seurata ajatuksiasi jutun julkaisun jälkeen?

https://www.facebook.com/KaarinEduskuntaan/
https://twitter.com/dochakuka

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 12 Demokraatti
DIILI - Suomi panee hävittäjiin miljardeja, mutta miksi?
ON THE ROAD - Keski-Suomen kautta Brysseliin?
PILLERI - Huume muuttuu lääkkeeksi
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Vastaa Demokraatin verkon lukijakyselyyn!
20.5.2019

Luetuimmat


Uusimmat