Uutiset

Kaupungin ääniä: Veijo Lehto – ”Kaikessa toiminnassa tulisi huomioida erityisesti vähempiosaisten aseman parantuminen”

Veijo Lehto on eläkkeellä oleva helsinkiläinen juristi ja varatuomari. Kotikaupunkiaan tuntemattomalle Veijo esittelisi ennen kaikkea Senaatintorin ympäristöä: Helsingin yliopiston päärakennusta, Valtioneuvoston linnaa, tuomiokirkkoa ja Aleksin korttelia. Ne ovat hänestä etenkin matkailullisesti tärkeitä. Kotikaupungissa tärkeää on myös SDP ja Helsingin eri yhdistyksissä toimiminen:

– Olen ollut mukana SDP Helsingin jäsenenä vuodesta 1969 eri yhdistyksissä asuinpaikan mukaan, Lehto kertoo. Viimeksi hän on ollut Roihuvuoressa ja tällä hetkellä on mukana Helsingin kaakkoisen alueen sd-yhdistyksessä.

Lehto on ollut liikkeessä mukana hyvin pitkään. Sosialidemokraattisen puolueen hän valitsi omien sanojensa mukaan suvun perinnön mukaan, eikä silloin muita mahdollisia vaihtoehtoja ollut, eikä ole edelleenkään.

– Tavoitteena on pyrkiä vaikuttamaan siten, että kaikessa toiminnassa tulisi huomioida erityisesti vähempiosaisten aseman parantuminen, Lehto kommentoi kysyttäessä sitä, mikä innostaa vaikuttamistyöhön.

Lehto myös epäilee sote-uudistuksen toteutumista ja toivoo siksi Helsingin kaupungin panostavan vuonna 2025 yhä terveydenhuoltoon ja erityisesti vanhusten hoitoon.

Lehto on työskennellyt arava-asuntotuotannon parissa koko työikänsä ja on erikoistunut asuntopolitiikkaan. Töissä ollessaan hän toimi erityisesti useissa asuntotuotantoon liittyvissä luottamustehtävissä ja esimerkiksi Sosialidemokraattisen puolueen asuntopoliittisen työryhmän varapuheenjohtajana.

– Tärkeimmät harrastukseni ovat eläkkeelle jäämisen jälkeen olleet siirtyminen vapaaehtoisen kansalaistoiminnan pariin ja toimin useissa yhdistyksissä aktiivisesti johtotehtävissä, Lehto kuvailee elämäänsä työiän jälkeen.

Lehto on kokenut vapaaehtoistyön sekä työaikana että eläkkeellä merkitykselliseksi ja tärkeäksi. Teemoja, joihin Lehto haluaisi ehdottomasti vaikuttaa, on eläkkeensaajien asema:

– Tällä hetkellä ykköstavoite on eläkkeensaajien saajien aseman parantaminen ja eläkeläisköyhyyden vähentäminen, hän sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


SIMO ALASTALO

Hampaaton rauhan Pekka syleilee natseja
14.12.2018

Luetuimmat


Uusimmat