”Kaupunkilaisten tunnot pitää aistia tai turpaan tulee” – Helsingissä valmistaudutaan jo kuntavaaleihin

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Helsingin sosialidemokraatit, kaupungin nyt kolmanneksi suurin puolue, suuntaa jo katsettaan ensi vuoden kuntavaaleihin. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki korostaa, että pärjäämisen avaimet ovat selkeässä visiossa.

– SDP:n täytyy aistia parhaiten kaupunkilaisten mielialat lähtien siitä, miltä tuntuu Malmin kentän rakentaminen. Sanat ja kuvat on löydyttävä vastaukseksi, tai muuten tulee turpaan niin että soi, hän kuvaili lauantaina Sosialidemokratian suunta -seminaarissa.

Sosialidemokraattien punaisena lankana on ja tulee olemaan Helsingin kestävä kehittäminen. Pajamäen mukaan Helsingillä ei taloudellisesti ole hätää: sen tilanne on huomattavasti vahvempi kuin esimerkiksi kuin koko Suomen.

– Meillä on varaa hoitaa palvelut ja investoida sekä rakentaa.

SDP on pitänyt tärkeänä, että kaikessa päätöksenteossa otetaan huomioon hyvinvointi ja terveys, jotta elämän eri osa-alueet saadaan tasapainoon.

Liikennepolitiikkaa sosialidemokraatit eivät halua kehittää enää yksityisautoilun ehdoilla vaan joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen mahdollisuuksia pitää parantaa.

Helsingin väestö kasvaa 860 000 asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä. Kaupunki on saanut muuttovoittoa noin 16 000 hengen verran joka vuosi viime aikoina. Pajamäki pitää välttämättömänä, että yleiskaava vastaa tähän haasteeseen – vaikka kaikki esillä olleet vaihtoehdot ovatkin kaikki ongelmallisia.

Kuka puolustaa enää kaupunkeja?

Pajamäki näkee Helsingin aseman nykyisin hyvin haavoittuvana.

– Valtiojohdon kanssa ei ole sujuvaa vuoropuhelua ja se on johtanut siihen, että esimerkiksi helsinkiläisten palveluita heikennetään ja pääkaupunkiseudulle tärkeät liikennehankkeet eivät etene.

Saman on huomannut myös Helsingin sd-piirin puheenjohtaja Pilvi Torsti. Hän ihmettelee hallituksen nihkeää suhtautumista suuriin kaupunkeihin.

– Hallitus harrastaa antikaupunkipolitiikkaa. Se ei satsaa alueisiin, joissa kasvua tapahtuu. Kuka puolustaa enää kaupunkeja, Torsti kysyi.

Hän odottaa SDP:ltä kirkasta kaupunkipolitiikkaa matkalla kohti kuntavaaleja teemalla ”kaupunkien kyllä-liike”.

Helsingin sosialidemokraatit aikovat kirkastaa profiiliaan kuntavaaleihin valmistauduttaessa.

– Me haluamme olla äänekäs kaupunkipuolue, joka hoitaa kaupungin asioita ammattimaisesti rohkeilla visioilla. Meidän pitää kaivaa esiin ihmisissä tunne ”miksi tykkäisin teistä”, Pilvi Torsti muistutti Helsingin demariaktiiveille.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat