Kotimaa

Kaupunkipyörillä kurvaillaan ensi kesänä pidempään, hinta nousee – pyörät levittäytyvät myös Espooseen

HKL
Kaupunkipyöriä kesällä 2017.
HKL
Kaupunkipyöriä kesällä 2017.
HKL
Kaupunkipyöriä kesällä 2017.

Helsingissä kahtena edelliskesänä nähdyt kaupunkipyörät levittäytyvät tänä vuonna myös Espooseen. Lisäksi pyöräilykautta pidennetään, pyörät ilmestyvät Helsingin kaduille jo huhtikuussa. Espoossa kausi alkaa kuukautta myöhemmin, toukokuussa.

Aikaistaminen tehtiin asiakaspalautteen perusteella. Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ei kuitenkaan voi vielä kertoa kauden alkamisen tarkkaa ajankohtaa, sillä siihen vaikuttavat kevään säät ja katujen kevätpuhdistus.

Palvelun laajenemisen myötä kauden hinta nousee 30 euroon, HKL kertoo. Muut hinnat pysyvät ennallaan.

Päiväkäyttö maksaa edelleen viisi euroa ja viikon käyttö kymmenen euroa. Ensimmäisen puolen tunnin jälkeen pyörän yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan lisämaksuna euro per puoli tuntia. Yhtäjaksoinen enimmäiskäyttöaika on edelleen viisi tuntia.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Asiakas rekisteröityy yhteen järjestelmään ja maksaa yhden kausimaksun. Pyörillä voi halutessaan ajaa myös kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin.

Myös pyöräasemiin on tulossa pieniä muutoksia.

– Jo olemassa olevia asemia optimoidaan ja telinekapasiteettia tasataan asemien kesken. Osa telineistä siirretään paremmille paikoille. Luvassa on jonkin verran pieniä muutoksia ja pari isompaakin asemien siirtoa, Helsingin pyöräpalvelun tilaavan HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen kertoo.

 

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat