Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Kelalle kovaa huutia – ”Kolmella eurolla 18 000 euron taksikulut”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Sote Palveluntuottajat ry arvostelee tiedotteessaan kovin sanoin Kelaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Kela muutti syksyllä pöyristyttävällä tavalla sääntöjä, joilla kilpailutetaan vaikeavammaisten aikuisten ja lasten lääkinnällistä kuntoutusta. Laadun paino kilpailutuksissa pudotettiin 20 prosenttiin aiemmasta 50 prosentista. Samalla Kela jätti kokonaiskustannukset laskematta, sillä kolmen euron säästö yhdellä hoitokerralla, 360 euroa vuodessa, johtaa esimerkkitapauksessa 18 000 eurolla kasvaviin taksikuluihin, yhdistys tiedottaa.

– Tämä surkea päätös on otettava nopeasti uuteen tarkasteluun, sanoo Aino Sainio Sote Palveluntuottajista, mikä on hiljakkoin perustettu järjestö, joka vaalii pienten yritysten etuja sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotannossa.

– Tiedämme kymmeniä edellä mainitun kaltaisia esimerkkejä. Niiden seurauksista kärsivät vaikeavammaiset eli ryhmä, jonka pitäisi olla yhteiskunnan erityisessä suojeluksessa. Siitä kärsivät myös pienet palveluntuottajayritykset, jotka ovat erikoistuneet vaikeavammaisten kuntoutukseen. Niistä moni joutuu lopettamaan toimintansa, jos tilanne ei muutu todella nopeasti. On surkeaa, että tässä sopassa vielä yhteiskunnan kustannukset kasvavat, Sainio sanoo tiedotteessa.

Hän toteaa, että potilas-, vammais- ja yrittäjäjärjestöt ovat kirjelmöineet asiasta päättäjiä, mutta ainakin toistaiseksi tuloksetta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE