Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Mielipiteet

Kemin Demarit: Joulukuun valtuusto linjaa Kemin kouluverkon eli tulevaisuuden

LEHTIKUVA / SAMPPA TOIVONEN

Kemin kouluverkko on rakennettu aikana, jolloin Kemissä oli lähes 30.000 asukasta. Jos väestökehitys jatkuu samalaisena, muutaman vuoden kuluttua kemiläisiä on alle 20.000, ja seuraavan 20 vuoden aikana opetusryhmiä lähes 20 vähemmän.

Demokraatti.fi

Keskustan palvelurakenne on muuttunut merkittävästi vuosien saatossa, bussilinjat ja niiden tuomat “solmukohdat” ovat hiljentyneet, oppilaitokset ovat siirtyneet kaupungin sivuille tai lakanneet olemasta, liiketilat huutavat tyhjyyttä, keskusta hiljenee ja autioituu. Elävä ja hyvinvoiva keskusta kaipaa ihmisiä. Nuoret ovat elävän keskustan keuhkot.

Yläkoulujen yhdistäminen keskustaan elävöittäisi kaupungin ydintä. Nuoret olisivat jälleen osa keskustan katukuvaa. Keskustasta tulisi jälleen kohtaamispaikka, paikka jossa vietetään aikaa tuttujen ja tuntemattomien seurassa. Vain elävä keskusta mahdollistaa erilaisten palveluiden menestymisen.

Yhdistämällä yläkoulut keskustaan voimme taata nuorille tasa-arvoiset mahdollisuudet oppimiseen ja harrastamiseen. Ratkaisulla saamme terveet ja toimivat tilat, laadukkaan opetuksen yhteistyöllä toisen asteen kanssa sekä harrastamisen mahdollisuuden osana koulupäivää. Ratkaisu mahdollistaisi myös keskustan palveluiden (nuorisotoimi, musiikkiopisto, Kivalo-opisto, kolmas sektori ja urheiluseurat) sekä tilojen (Sauvosaaren urheilupuisto, kirjasto, suunnitteilla oleva skeittiparkki ja kulttuuritalo) tuomisen osaksi koulupäivää.

Pitkällä aikavälillä esillä olevat vaihtoehdot eivät taloudellisesti juuri poikkea toisistaan, lapsiin ja nuoriin sijoitettu raha on aina investointi tulevaisuuteen. Kouluverkon valinta on lähinnä päätös Kemin tulevaisuuden suunnasta, elävöitämmekö keskustaa vai kaupungin laitamia, satsaammeko laatuun ja monipuolisuuteen, vai lähikouluihin ja niiden tuomiin etuihin? Molemmilla ratkaisulla on puolensa. Me uskomme, ettei meillä ole vara jatkaa entisellään, maailma muuttuu ja meidän on rohjettava muuttua sen mukana.

Pekka Tiitinen Puheenjohtaja/SDP Kemin kunnallisjärjestö

Pirita Hyötylä Varapuheenjohtaja/SDP Kemin kunnallisjärjestö

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE