Talous

”Kertoo vähäisestä arvostuksesta” – Ylen väki pelkää uusia yt-neuvotteluja kevään kuluessa

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Ylen ohjelmatyöntekijät, YOT, paheksuu 63:n kovan luokan tuotannon ammattilaisen irtisanomista Yle Tuotanto ja design -osaston yt-neuvottelujen päätteeksi.

Irtisanottavien määrä on yksi Suomen mediahistorian isoimmista, vaikka neuvotteluissa määrää pystyttiin merkittävästi vähentämään. Työnantajapuolen irtisanomistavoite oli 145 työntekijää, eli kolmasosa tuotannon väestä.

Neuvottelut olivat YOT:n mukaan pitkät ja raskaat, mutta ilmapiiri pysyi asiallisena ja avoimena.

Tuotannon ja designin työntekijöiden kädenjälki on luonut Yle-laadun.

YOT asetti jo viime syksynä kyseenalaiseksi sen, että ”Uuden Ylen” rakentaminen aloitetaan vähentämällä tuotannon väkeä.

– Yle Tuotannon ja designin työntekijöiden kädenjälki on luonut Yle-laadun ja heidän työpanoksensa on mahdollistanut korkeatasoisen ohjelmatoiminnan kautta yhtiön historian.

Keväällä Ylen toimintaa selvittänyt parlamentaarinen työryhmä asetti Ylelle pakkovelvoitteen lisätä ulkoisia ostoja. Tämän seurauksena yhtiö aloitti nyt käydyt yt-neuvottelut. Lisäksi on tiedossa, että kevään kuluessa yt-neuvotteluja tulee vielä lisää.

– Tämä kertoo nurinkurisesta suunnittelusta ja työntekijöiden vähäisestä arvostuksesta. Uuden Ylen rakentamisen aloittaminen henkilökunnan raskailla irtisanomisilla on väärä tie, YOT korostaa tiedotteessaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat