Politiikka

”Keskenään jumppaamaan” käsketty ministeri Rehula limuviinoista: ”Eihän siinä ole mitään epäselvää”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Hallituspuolueiden välillä on liikkunut tiukkasanaista viestiä alkoholilakiuudistuksesta. Tarkemmin sanottuna tunteet ovat käyneet kuumina perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan suuntaan.

Muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo lähetti toissapäivänä julkisuuteen harvinaisen ärhäkän tiedotteen. Siinä hän hämmästeli keskustalaisen perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan väitettyjä puheita.

Wallinheimo kertoi, että Rehula oli keskustan puoluevaltuustossa sanonut sen ”vaativan vielä jumppaa”, että päivittäistavarakaupassa myytävien alkoholijuomien valmistustapa vapautuu.

– On käsittämätöntä, jos ministeri Rehula ei pysty seisomaan sen takana, mitä eduskuntaryhmät ovat jo toukokuussa sopineet alkoholilain uudistuksen täydentämisestä. Hän itse antoi avoimina olleet kysymykset ryhmien ratkaistavaksi. Ryhmät tekivät työtä käskettyä ja saivat aikaan kaikille kelpaavan kompromissin. Tehköön Rehula nyt sen mitä on sovittu ja jumpatkoon keskenään omalla ajallaan. Toukokuun sopu on betonissa, ja Kokoomus luottaa siihen, että Keskusta pitää sovitusta kiinni, Wallinheimo tiedotti.

”Minä en voi sille mitään.”

– Minun tehtäväni on huolehtia siitä, että se esitys, jonka hallitusryhmien eduskuntaryhmät ovat sopineet, että se valmistelu etenee. Se on minun homma. Minä en voi sille sitten mitään, jos tilanteesta jossa olin, sitten on tehty johtopäätöksiä tavalla, joka nyt on aiheuttanut tämänkaltaisia palautteita. Minä olen sitoutunut siihen, jota on yhdessä sovittu, ministeri Rehula sanoi tänään eduskunnassa Demokraatille.

Rehula kiistää, että hänellä ja Wallinheimolla olisi sovituista asioista eri käsitys.

– Ei se voi olla erilainen, kun sen sopimuksen mukainen esitys on maailmalla.

Siinä, mistä Wallinheimo on käsityksensä saanut, Rehula kehottaa kääntymään Wallinheimon puoleen.

– Se pitää kysyä häneltä, minä en pysty vastaamaan tuohon.

– Esitys on minusta aika selkeä, että limuviinat tulevat vähittäiskauppaan ja R-kioskeihin. Sehän on aika selkeä, eihän siinä ole mitään epäselvää, Juha Rehula sanoo.

Ministerin esikunnasta on todettu Demokraatille, että Rehula olisi pohtinut alkoholilain ulkopuolisia toimia sille, ettei alkoholilaista tule hallitsemattomia terveysvaikutuksia. Kyse ei siis olisi ollut kajoamisesta siihen, mitä on hallituspuolueissa on sovittu valmistustaparajoitteen poistosta, jonka seurauksena ruokakaupoissa voitaisiin myydä myös muita kuin käymisteitse valmistettuja juomia.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat