Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Keskusta hajauttaa puoluekokouksensa alueellisiin etäpisteisiin – pääkallopaikkana Oulu

Lehtikuva
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni esitteli puolueen uuden ilmeen Helsingissä 13. kesäkuuta 2020.

Keskusta järjestää puoluekokouksensa syyskuun alussa alueellisesti hajautettuna. Järjestelystä päätti keskustan puoluehallitus tänään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokouksen pääpaikkana toimii Oulu. Alueelliset etäpisteet jaetaan pääsääntöisesti maantieteellisiin piirijärjestöihin. Piirejä voidaan myös yhdistää, jos sujuvat järjestelyt ja vaalisalaisuuden varmistaminen sitä vaativat, tiedotteessa kerrotaan.

Kokousedustajien tulee ilmoittaa etukäteen, osallistuuko puoluekokoukseen Oulussa vai oman piirinsä mukaisessa alueellisessa etäpisteessä.

– Keskusta haluaa tehdä puoluekokouksesta kaikin mahdollisin keinoin turvallisen ja samalla vastata kasvavaan huoleen puoluekokoukseen osallistumisesta, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoo tiedotteessa.

Pirkkalaisen mukaan kokous sekä laaja järjestödemokratia pystytään toteuttamaan nyt päätetyllä mallilla ”tämän hetkisen ymmärryksen mukaan parhaalla mahdollisella tavalla”.

– Toki yleisötapahtumien rajoituksista syyskuulle ei vielä tiedetä, muutoksia voi siis vieläkin tapahtua. Toivomme tietenkin, että kokous pystytään näin läpi viemään ja koronatilanne on hallinnassa, hän sanoo.

Keskustan puoluekokouksessa muun muassa valitaan puolueelle puheenjohtaja. Nykyisellä puheenjohtajalla Katri Kulmunilla on kolme haastajaa – tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, puolueen varapuheenjohtaja Petri Honkonen ja yrittäjä Ilkka Tiainen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE