Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Keskusta patistaa panostamaan nopeisiin nettiyhteyksiin – Vanhanen maalaa Suomesta etätyön mallimaata: ”Suomalaisen netti ei saa pätkiä”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Valtiovarainministeri Matti Vanhanen eduskunnan täysistunnossa 17. marraskuuta 2020.

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan keskusta haluaa nopeat nettiyhteydet tärkeysjärjestyksen kärkeen, ja päätökset nopeiden verkkoyhteyksien rakentamisen turvaamisesta alueellisesti reilulla tavalla.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vanhanen linjaa, että ratkaisut suomalaisten ja alueiden yhteyksien tasa-arvoisesta kehittämisestä on tehtävä osana EU:n elpymisvälineen avulla rahoitettavaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

– Suomalaisen netti ei saa pätkiä. Etätyö, opinnot, yrittäminen ja palvelut edellyttävät ajanmukaisina yhteyksiä, Vanhanen sanoo tiedotteessa.

Vanhanen katsoo, että nyt on mahdollisuus varmistaa, että vakaa ja nopea netti valokuidulla tai langattomana löytyy joka kaupungista ja kylästä lähivuosina. Hänen mukaansa kyse on koko Suomen pitämisestä kehityksen kelkassa.

Hän sanoo, että kunnon yhteyksillä edistetään myös etätyöhön ja monipaikkaisuuteen nojaavan elämänmenon mahdollisuuksia. Valtion on Vanhasen mukaan vauhditettava tulevaisuuden yhteyksien rakentamista etenkin alueilla, joille yhteyksiä ei arvioida olevan markkinaehtoisesti tulossa.

– Hallituksen on estettävä Suomen digitaalinen kahtiajako. Tulevaisuuden huippunopeat yhteydet kuuluvat kaikille. Tulevaisuuden elämänmenoon kuuluu etätyö ja useamman kodin elämä. Siksi myös vapaa-ajan asuntojen yhteyksiä on edistettävä, Vanhanen sanoo.

Vanhasen mielestä Suomen kannattaa tavoitella mainetta, joka syntyy siitä, että täällä 5G, nopeat yhteydet, tavoittaa kaikki ensimmäisenä maailmassa. Suomesta syntyy turvallinen etätyön mallimaa, hän arvioi.

– Elpymisvälinettä koskeva päätöksenteko on vietävä päätökseen. Eurooppa tarvitsee noustakseen yhteistä, samanaikaista ja koordinoitua elvytystä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE