Politiikka

Keskustan ja kokoomuksen sanasota vain syvenee: Vapaavuori joutui nyt tulituksen keskelle

Lehtikuva / Markku Ulander
Keskustan kansanedustaja Pekka Puska.
Lehtikuva / Markku Ulander
Keskustan kansanedustaja Pekka Puska.
Lehtikuva / Markku Ulander
Keskustan kansanedustaja Pekka Puska.

Kaksi keskeisintä hallituspuoluetta Kokoomus ja alhaisen suosion kanssa kipuileva keskusta ajautuvat yhä syvemmälle keskinäiseen sanasotaan. Tällä kertaa hyökkääjän paikalta tulittaa keskustan tunnettu kansanedustaja Pekka Puska, joka ottaa tähtäimeensä erityisesti Helsingin kokoomuslaisen pormestarin Jan Vapaavuoren.

– 21 suurinta kaupunkia tulivat Keskustan linjalle yhteisessä kannanotossaan, jonka mukaan ”koko maan voimavarojen hyödyntäminen on pienen maan kansallinen etu.

– Isommat ja pienemmät kaupungit ja kunnat ovat yhdessä Suomi. Siksi koko maata on kehitettävä mahdollisimman tasapainoisesti.

– Helsingin puuhakas pormestari näyttää kuitenkin irtaantuvan kaupunkien yhteisestä kannanotosta, vaikka muste sen allekirjoituksissa on hädin tuskin kuivunut.

– Pidän erittäin valitettavana, että nimenomaan pääkaupungin pormestaon valinnut vastakkainasettelun tien ja perusteettomien väitteiden esittämisen maakuntauudistuksesta. Helsinki on koko Suomen pääkaupunki, jonka kaikki suomalaiset varmasti haluavat menestyvän. Vastakkainasettelun sijaan tarvittaisiin yhteistyötä ja sopimista, Puska tykittää.

– Luulen tavallisten helsinkiläistenkin kohta kysyvän, milloin Vapaavuoella riittää aikaa Helsingille ja niille ongelmille, jotka moni kohtaa arjessaan?

– Listan kärjessä ovat pitkäaikaistyöttömyys, pitkät jonot lääkärille ja muihin palveluihin ja kaupunginosien välinen eriarvoistuminen.  Hiilenpoltto jatkuu, vaikka nyt kaikin tavoin olisi edistettävä kiertotaloutta. Helsinkiin tarvitaan lisää puistoja ja viheralueita sen sijaan, että niille

– Nyt näyttää siltä, että pormestarin aika menee vain valta- ja puoluepolitikointiin. Toivottavasti Vapaavuori harkitsee uudelleen linjaansa. Yhteistyöllä Suomea on aina rakennettu, Puska toivoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat