Politiikka

Keskustan kansanedustaja kantelee oikeuskanslerille Kriisinhallintakeskuksen siirrosta Kuopiosta Helsinkiin

Lehtikuva / Jussi Nukari
Kai Mykkänen.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Kai Mykkänen.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Kai Mykkänen.

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) on tehnyt kantelun oikeuskanslerille Kriisinhallintakeskuksen siirrosta Kuopiosta Helsinkiin. Sisäministeriö päätti siirrosta 5. heinäkuuta. Kriisinhallintakeskus on yksi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimeenpanija.

”Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) toiminta näyttäytyy myös luottamuksen suojan näkökulmasta hyvän hallintotavan vastaisena, sillä edellinen sisäministeri Paula Risikko (kok.) oli jo ilmoittanut Kriisinhallintakeskuksen säilyvän Kuopiossa eikä tämän päätöksen muuttamiselle ollut tullut uusia perusteita eikä asian uudelleen arvioinnista ollut tiedotettu”, Rossi kertoo tiedotteessa.

Markku Rossi. LEHTIKUVA

”Ihmetystä herättää myös se, mitä ministeri Mykkäselle on esitetty virkavastuulla heti hänen alkaneella virkakaudellaan, kun hän on päätynyt täysin toiseen ratkaisuun kuin edeltäjänsä ministeri Risikko, joka päätyi virkavastuulla ja virkamiesesittelyn pohjalta säilyttävään ja kehittävään ratkaisuun.”

Rossin mukaan ennen tiedotettua päätöstä sisäministeriö ei myöskään kuullut asianomaisia paikkakuntia ja Kriisinhallintakeskuksen henkilöstöä, joiden enemmistö haluaa Rossin mukaan jatkaa toimintaa Kuopiossa.

”Sisäministeri Mykkäsen lopullinen päätös on tehty hyvin lyhyessä ajassa alueellistamisen koordinaatioryhmän käsittelyn jälkeen, jolloin perusteelliselle ja huolelliselle arvioinnille ei ole annettu sisäministeriössä suurta painoarvoa. Toiminta ei ole hyvän hallintotavan mukaista.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat