Politiikka

Keskustan kansanedustaja varoittaa perussuomalaisten eristämisestä

Lehtikuva
Lehtikuva

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä varoittaa blogissaan eristämästä perussuomalaisia.

– Perussuomalaisten eristäminen johtaisi ainoastaan puolueen kannatuksen kasvuun. Ilmiö on hyvin tunnistettavissa naapurimaassamme Ruotsissa, jossa ruotsidemokraatit ovat nousseet jo maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Kaikki uusia vaaleja vaativat ja Halla-ahon valintaa kauhistelevat tahot pelaavat nyt vain yhteen pussiin, joka kuuluu Halla-aholle. Vaikka sydän saattaisi sanoa toista, on päätökset tehtävä rationaalisen harkinnan perusteella.

Kärnä katsoo, että Halla-aho mahdollisesti jopa haluaa lentää ulos hallituksesta. Tällainen tilanne on hänen mukaansa vältettävä.

– Keskustan ja perussuomalaisten arvopohjassa on valtava, ammottava ero, uutta tästäkin huolimatta perussuomalaiset on pidettävä mukana kantamassa vastuuta yhteisestä hallituspolitiikasta. On kuitenkin välttämätöntä, että puolue sitoutuu Suomen kansainvälisiin sitoumuksiin ja sopimuksiin sekä ihmisoikeuksiin.

Kärnä toteaa blogissaan, että hänestä tuntuu vaikealta ajatella puolustaa suuressa salissa esimerkiksi ministeri Laura Huhtasaaren (ps.) linjauksia, josta on muodostunut kuva ihmisoikeudet, ihmisoikeussopimukset ja evoluutioteorian kiistävänä kreationistina. Siksi uusienkin ministereiden on hänen mielestään tärkeää nauttia koko hallituksen luottamusta.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat