Politiikka

Keskustan Kärnä: ”Erityisesti ääriliikkeiden valvontaan ja islamistisen terrorismin torjuntaan on varauduttava, kotimaisia radikaaleja eläinaktivisteja unohtamatta”

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on varsin tyytyväinen valtiovarainministeriön vuoden 2018 budjettiehdotuksen sisäistä turvallisuutta koskettaviin kohtiin.

– Sisäistä turvallisuutta vahvistetaan lopultakin, kun poliisille ja rajavartiolaitokselle osoitetaan merkittävä, noin 20 miljoonan euron nettolisäys toimintamenoihin kuluvaan vuoteen verrattuna. Yhdessä kehysriihessä tehtyjen päätösten kanssa tämä varmistaa, että poliisien määrä kyetään vakiinnuttamaan 7200 poliisimieheen ja rajavartiolaitos puolestaan voi vahvistaa sisäistä turvallisuuttamme sekä tehostaa valvontaa EU:n ulkorajoilla.

Kärnän mukaan Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut ja kansalaisten turvallisuudentunne heikentynyt edellisten hallitusten tekemien leikkausten myötä.

– Suomen on kyettävä vastaamaan kaikkiin sitä koskettaviin sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden uhkiin. Meidän on pidettävä huolta, että olemme maailman turvallisin maa nyt ja tulevaisuudessa. Nyt tehdyistä lisäpanostuksista huolimatta tarvitaan vielä lisää työtä tämän tavoitteen saavuttamiseksi, eikä sisäistä turvallisuutta voida unohtaa yhdessäkään budjettineuvottelussa. Lisäpanostukset ovat välttämättömiä. Erityisesti ääriliikkeiden valvontaan ja islamistisen terrorismin torjuntaan on varauduttava, kotimaisia radikaaleja eläinaktivisteja unohtamatta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat