Politiikka

Keskustan Mikko Kärnä vaatii intialaisen siipikarjan tuontikieltoa takaisin

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii, että EU palauttaa intialaisen siipikarjan tuontikiellon välittömästi kansanterveydellisistä syistä.

– Intian tilanne on järkyttävä. EU:n on välittömästi asetettava tuontikielto intialaiselle broilerinlihalle unionin kansalaisten hengen ja terveyden suojelemiseksi. Kansainvälinen kauppa ei voi ajaa turvallisuuden edelle, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Tällä viikolla paljastui Intian käyttävän broilerifarmeillaan kolistiini-antibioottia. Kärnän mukaan tuotantoeläinten lihaan kertyvien jäämien takia ihmiset ovat hengenvaarassa erilaisten bakteerien tullessa vastustuskykyisiksi antibiooteille. Kärnä huomauttaa, että Euroopan lääkevirasto on suosittanut kolistiinista luopumista eläintuotannossa jo vuonna 2016.

Intia tuo vuosittain EU:n alueelle noin 4-5 miljardia tonnia siipikarjanlihaa. Kärnän mukaan kuluttajien on nykyisellään lähes mahdotonta jäljittää, sisältääkö heidän hankkimansa tuote intialaista lihaa.

– Suomalaisten kuluttajien puolestaan kannattaa hankkia vain ja ainoastaan suomalaista siipikarjaa. Se on ainoa tapa varmistua oman ruoan turvallisuudesta, Kärnä sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat