Politiikka

Keskustan ministerille selväsanainen vaatimus: ”Nyt on hänenkin aika avata silmänsä”

lehtikuva / sari gustafsson
lehtikuva / sari gustafsson
lehtikuva / sari gustafsson

”Olen hämmästynyt ministerin vastauksesta sen perusteella, mitä olen kuullut hoitohenkilöstöltä eri puolilta Suomea. Kotihoidon tilanne on osittain katastrofaalinen muistisairaiden näkökulmasta ja erityisesti yksinasuvat muistisairaat voivat olla lähes heitteillä kotihoidon asiakkaina”, SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen sanoo.

Kansanedustaja sanoo tiedotteessaan perjantaina, kuinka perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) totesi torstaina suullisella kyselytunnilla vastauspuheenvuorossaan, ettei hänen käsityksensä kotihoidosta ole aivan niin murskaava henkilöstön riittävyyden osalta kuin kyselytunnilla esitetyt kysymykset voisivat osoittaa.

Mäkisalo-Ropponen tulkitsee, että Saarikon käsitys on vahvasti se, että hallituksen kärkihankkeessa nimenomaan kotihoidon parantamisesta yksi ratkaisu löytyy työn paremmasta organisoinnista. SD-edustajan mukaan ministerin näkemys kotihoidon tilanteesta ei vastaa todellisuutta.

”Nyt on hänenkin aika avata silmänsä.”

”Yksin asuvalle muistisairaalle oma koti ei enää ole oikea asumispaikka siinä vaiheessa, kun muistisairas ei muista syödä tai juoda eikä hän osaa käyttää puhelinta tai turvaranneketta. Valitettavasti näitä henkilöitä on kotihoidossa. Muistisairaiden ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan tarve on Suomessa arvioitu liian vähäiseksi. Tällä hetkellä ympäri Suomea on valtava pula ympärivuorokautista hoitoa tarjoavista yhteisökodeista, joissa kodinomaisissa olosuhteissa muistisairaalle voidaan järjestää inhimillistä ja oman näköistä elämää.”

Mäkisalo-Ropponen on jättänyt tänään perjantaina kirjallisen kysymyksen kotihoidon tilanteesta. Hän toivoo ministeri Saarikolta vastausta siihen, onko hallitus tietoinen kotihoidon todellisesta tilanteesta ja mitä se aikoo tehdä muistisairaiden tilanteen korjaamiseksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat