Politiikka

Keskustan Puska uskoo soten toteutumiseen – ”Eri asia on, kuinka hyvä siitä saadaan”

Jari Soini
Jari Soini

Näillä näkymin eduskuntaan Olli Rehnin (kesk.) tilalle alkuvuodesta nouseva entinen THL:n pääjohtaja Pekka Puska ei varauksetta suitsuta valmisteilla olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistusta. Demokraatti-lehti kysyi Puskalta kuinka todennäköisenä hän pitää sitä, että sote saadaan tällä hallituskaudella maaliin.

– Pidän erittäin todennäköisenä, että sote-uudistuksesta päätetään ja sitä ryhdytään toimeenpanemaan tällä hallituskaudella. Tämä on myös välttämättömyys. Niin paljon on aikaa tuhlattu. Eri asia on, kuinka hyvä siitä saadaan, Puska sanoo.

Hän itse kertoo painottavansa kansanterveyden kannalta peruspalvelujen vahvistamista ja tautien ehkäisyä. Integroitu maakunnallinen julkinen järjestelmä on Puskan mukaan tämän tavoitteen mukainen.

– Jos kompromissien seurauksena julkiseen järjestelmään tulee pitkälle menevä valinnan vapaus ja yhtiöittäminen, voivat ne suuresti vaikeuttaa tehokkaan integraation toteuttamista. On myös selvää, että seuraavalla hallituskaudella tullaan järjestelmää edelleen kehittämään ja myös korjaamaan ”valuvikoja”.

Lue Pekka Puskan haastattelu torstain Demokraatti-lehdestä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat