Keskustanuoret patistaa yhteiskuntasopimusneuvottelijoita: Kertakorvauksesta potkua vauvantekohommiin

Perhevapaiden epätasainen jakautuminen on Keskustanuorten mukaan ongelma.
Perhevapaiden epätasainen jakautuminen on Keskustanuorten mukaan ongelma.
Perhevapaiden epätasainen jakautuminen on Keskustanuorten mukaan ongelma.

Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi katsoo, että yhteiskuntasopimusneuvotteluissa tulisi päättää työnantajille suunnatusta 2500 euron kertakorvauksesta.

– Kertakorvaus tulisi maksaa vanhemman työnantajalle hoitovapaan päätteeksi töihin palattaessa. Korvaus olisi kannustin tuoreen äidin tai isän työnantajalle ja poistaisi työnantajan huolen ylimääräisistä kuluista. Korvaus rohkaisisi erityisesti pk-yrityksiä työllistämään, Kemppi perustelee tiedotteessaan.

Keskustanuoret odottavat yhteiskuntasopimusneuvottelijoilta ja maan hallitukselta tahtoa ratkaista työelämän vaikeita tai osin vaiettujakin ongelmakohtia. Kertakorvaus olisi nuorisojärjestön mukaan askel oikeaan suuntaan, vaikkei se yksin poistakaan perhevapaiden epätasaisen jakautumisen ongelmaa. Keskustanuorten mielestä isiä on edelleen kannustettava perhevapaiden käyttämiseen.

– Suomessa edelleen valtaosan perhevapaista käyttävät kuitenkin nuoret äidit. Perheellisten haasteita työtä hakiessa ja työuralla etenemisessä on turha kiistää. Kertakorvaus toimiikin kannustimena nuorten naisten työllistämiseen. Yhteiskuntasopimuksen yhteydessä onkin tilaisuus rohkaista työuralla olevia naisia ja miehiä vauvantekohommiin, Kemppi tiivistää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat