Politiikka

Keskustassa ihmetellään Väyrysen ”puoluevirityksiä” – USU: ”Paavolta ei ole ovea suljettu”

lehtikuva / teemu salonen
lehtikuva / teemu salonen
lehtikuva / teemu salonen

Keskustassa pidetään edelleen ovea auki kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyryselle. Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen kertoo pallon olevan Väyrysellä, sillä Suomessa pysytään yhden puolueen jäsenenä.

– Tilanne on erikoinen. Hän on puolueen kunniapuheenjohtaja, ja sitten hänellä on oma puolueviritys vai onko niitä kaksi. En ole ehtinyt perehtyä kaikkiin Paavon käänteisiin, Kurvinen sanoo.

Kurvinen kysyy, onko Väyrynen kristillisdemokraatti, Terve Helsingin vai kansalaispuolueen jäsen. Hän korostaa, ettei se tulkinta pidä paikkaansa, että puoluejohto olisi sulkenut Väyryseltä keskustan oven.

– Se on yleinen näkemys keskustassa, ettei Paavolta ole ovea suljettu. Paavo on tervetullut takaisin kotiin, kun on kotiin tulon aika. Kyllä Paavolla tämäkin mahdollisuus on, mutta hänen pitäisi itse se valinta tehdä.

Kurvinen korostaa, että Väyrynen on edelleen kunniapuheenjohtaja. Hänestä parasta olisi, jos Väyrynen tulisi takaisin siihen liikkeeseen, jossa on toiminut yli 40 vuotta.

Onko Väyrynen kristillisdemokraatti, Terve Helsingin vai kansalaispuolueen jäsen?

Kurvinen ei vastaa suoraan kysymyksen, kuinka kauan keskusta pitää ovea auki Väyryselle.

– Katsotaan, ensisijaisesti se on hänen päätettävissään. Keskustan traditiossa on hyvin harvinaista, että yksittäisiä jäseniä ruvetaan erottamaan.

Kurvinen jatkaa, etteivät puolueloikat ole harvinaisia, mutta yleensä loikkari eroaa itse. Keskustassa ei ole henkilöjäseniä vaan jäseniä ovat yhdistykset ja piirit.

Keskustan Keminmaan kunnallisjärjestö esitti alkuvuodesta, että Väyrysen asia käsiteltäisiin puoluehallituksessa.

Puoluesihteeri Jouni Ovaska kertoi Uutissuomalaiselle helmikuun puolivälissä, ettei keskustan puoluehallitus käsittele Väyrysen erottamisasiaa ainakaan ennen kuntavaaleja. Puoluehallitus kokoontuu viikonvaihteessa Tampereella ennen puoluevaltuuston kokousta. Ovaskan mukaan puoluehallitus ei ota tässä yhteydessä kantaa Väyryseen.

Väyrysen kansalaispuolue hyväksyttiin puoluerekisteriin joulukuussa. Kuntavaaleissa Väyrynen nousi Helsingin kaupunginvaltuustoon 1 015 äänellä Terve Helsinki -listaltaan, joka teki vaaleissa yhteistyötä kristillisdemokraattien kanssa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat