Politiikka

Keskustasta hurja ulostulo kiistakysymyksessä: ”Pelikirja kopioitu suoraan Pohjois-Korean Kim Jong-unilta!”

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii, että Suomen ja EU:n on tunnustettava Katalonian itsenäisyys, jos katalaanit äänestävät itsenäisyyden puolesta huomenna.

Kärnän mukaan muuta vaihtoehtoa ei ole.

– YK:n asiantuntijat vaativat toissapäivänä, että Espanjan viranomaisten on lopetettava kansanäänestyksen terrorisointi ja sensuuri Kataloniassa. Espanja pelkää, sillä uusimmat mielipidemittaukset osoittavat yli 82% kannatusta itsenäisyydelle. Toimet ovat kovia ja katalonialaisia poliitikkoja on pidätetty. Espanjan pelikirja Kataloniassa näyttääkin olevan kopioitu suoraan Pohjois-Korean Kim Jong-unilta!

Kärnän mukaan Katalonian tilanteessa on kansakuntien itsemääräämisoikeuden lisäksi kyse myös EU:n subsidiariteettiperiaatteen kunnioittamisesta.

– Päätökset on tehtävä mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä, joita ne koskettavat. Madridissa ei voida päättää Katalonian puolesta, vaan ihmisten on annettava päättää itse. Tätä poliittista kriisiä ei voida ratkaista muuten kuin väkivallattomin demokratian keinoin. Vapaudenkaipuuta ei kyetä kahlitsemaan asein.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat