Politiikka

Keskustelu TP-UTVA:n jäsenyydestä jatkuu – ”Laajentaminen ei saa jäädä toteuttamatta vain siksi, että nykyinen sisäministeri on haluton ajamaan asiaa”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Mika Kari.
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Mika Kari.
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Mika Kari.

Kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) katsoo, että hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittista ministerivaliokuntaa (UTVA) pitäisi täydentäää pysyvästi sisäministerillä. Hän toisti kantansa tällä viikolla.

Kari muistutti, että sisäministeri toimii myös merkittäviä uusia valtuuksia saavan Supon vastuuministerinä. Ulkomaantiedusteluakin toteuttavan Supon vastuuministerin jättämiselle UTVA:n ulkopuolelle ei Karin mielestä ole perusteita.

Lue lisää: ”Tämä valuvika on korjattava” – SDP:n Mika Kari ei ymmärrä sisäministerin jättämistä turvallisuudesta vastaavan ministerivaliokunnan ulkopuolelle

Muutama vuosi sitten siirryttiin käytäntöön, jossa sisäministeri on käytännössä ollut jatkuvasti asiantuntijana läsnä olevana kokouksissa paikalla, vaikka muodollisesti ottaen hän ei kuulu UTVA:n varsinaisten jäsenten kokoonpanoon. Täysjäsenyyttä ei siis sisäministerillä ole.

– En nyt halua tässä asianosaisenakaan sillä lailla lähteä ottamaan kantaa, pitäisikö sen olla täysjäsenyys. En omalta osalta näe, että sillä on mitään konkreettista tarvetta. Tieto kyllä nykyjärjestelyin kulkee riitävän hyvin ja päätöksiä pystytään tekemään, sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kommentoi Karin kantoja Demokraatille.

Kari ihmettelee Mykkäsen kannanottoa.

‒ Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan (UTVA) kokoonpanon laajentaminen ei saa jäädä toteuttamatta vain siksi, että nykyinen sisäministeri on haluton ajamaan asiaa. Kyse ei ole vain sisäministerin omasta kiinnostuksesta roolinsa laajentamiseen, vaan eduskunnan mahdollisuudesta olla ministerinsä kautta tärkeän pöydän ääressä, Mika Kari jatkoi tänään keskustelua Demokraatille.

‒ Jos asiaa ei kyetä ratkaisemaan päättyvällä vaalikaudella tiedustelulakien säätämisen rinnalla, tulee ministerivaliokunnan kokoonpanoa laajentaa viimeistään seuraavien hallitusneuvottelujen yhteydessä, Mika Kari katsoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat