Politiikka

”Kestämätöntä” – SDP:stä varoitus keskustan moraalikadosta: ”Ankarin vastuu on Sipilällä”

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen varoittaa pääministeri Juha Sipilää ja keskustaa vakavasta moraalikadosta.

– Liikenneministeri Anne Bernerin aikomus toimia samaan aikaan Suomen hallituksen ministerinä ja ruotsalaisen liikepankin hallituksessa on kestämätöntä.

Viitasen mukaan ei riitä, että oikeuskansleri ei ole Sipilän mukaan nähnyt asiassa oikeudellista ongelmaa.

– Menettely sotii täydellisesti kansalaisten oikeus- ja moraalitajua vastaan. Politiikan arvostuksen takia ei voi toimia vain sen varassa, mitä laki ei nimenomaisesti kiellä.

”Pyöröovi-ilmiö on jo ennestään koetellut ihmisten luottamusta.”

Viitanen korostaa, että politiikkojen on huolehdittava ihmisten luottamuksesta koko poliittiseen järjestelmään ja sen oikeutukseen.

– Pyöröovi-ilmiö on jo ennestään koetellut ihmisten luottamusta ministereiden ja näiden avustajien vaihtaessa lennosta yksityisten etutahojen palvelukseen.

Viitanen katsoo, että liikenneministerin puolueettomuus on jo nyt kärsinyt mahdollisesta kaksoisroolista huomattavan kolhun.

– Ankarin vastuu asiassa on pääministeri Sipilällä, jonka pitäisi asemansa puolesta vaalia poliittisen järjestelmän uskottavuutta.

Viitanen vaatii, että pääministeri Sipilä löytää kateissa olleen johtajuutensa ja harkitsee Bernerin mahdollisuutta jatkaa valtioneuvoston jäsenenä uudelleen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat