Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Kevan sijoitusten kokonaistuotto oli viime vuonna 2,7 miljardin euroa ja sijoitustuotto yhteensä 4,7 prosenttia

LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Julkisen sektorin eläkeyhtiön Kevan sijoitusten kokonaistuotto oli viime vuonna 2,7 miljardin euroa. Eläkerahaston arvo oli viime vuoden lopulla tasan 58 miljardia euroa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Sijoitustuotto oli yhteensä 4,7 prosenttia. Eniten kipusivat Kevan pääomasijoitukset, yli 11 prosenttia. Maltillisempia tuottoja toivat 1,5 prosenttia kasvaneet korkosijoitukset ja 0,7 prosenttia kasvaneet kiinteistösijoitukset.

Yhtiön sijoitusjohtaja Ari Huotari kuvaa taakse jäänyttä vuotta ailahtelevaksi. Vuoden alussa nähtiin koronaviruksen aiheuttama riskipitoisten sijoitusten romahdus, jota seurasi toipuminen.

–  Pohjakosketus oli kuitenkin tosi nopea ja markkinoilla käynnistyi nousu, jollaista ei myöskään ole ennen nähty. Pääomamarkkinoiden nousu ei kuitenkaan perustunut niinkään reaalitalouden korjautumiseen, vaan julkisten toimijoiden, etenkin keskuspankkien massiiviseen tukeen, Huotari sanoo tiedotteessa.

Pitkällä aikavälillä Kevan sijoitukset ovat niin ikään tuottaneet hyvin. Eläkeyhtiön viiden vuoden reaalituotto ilman pääomapainotusta on ollut 5,0 prosenttia.

Toissa vuosi oli Kevan sijoituksille ennätyksellinen, sillä sen rahaston arvo kasvoi 13 prosenttia ja 6,4 miljardia euroa.

Keva maksoi viime vuonna kunta-alan eläkkeitä yhteensä 5,7 miljardia euroa. Valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kansaneläkelaitoksen (Kela) henkilöstön eläkkeitä maksettiin yhteensä 5,2 miljardia euroa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE