Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Kevan toimitusjohtaja vaihtuu

Keva
Timo Kietäväinen jää eläkkeelle.

Julkisen alan eläkevakuuttajan Kevan toimitusjohtaja vaihtuu, Keva tiedottaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tehtävää vuodesta 2016 saakka hoitanut Timo Kietäväinen on ilmoittanut Kevan hallitukselle jäävänsä eläkkeelle, kun hänen lakisääteinen henkilökohtainen eläkeikänsä tämän vuoden marraskuussa tulee täyteen.

Kietäväinen olisi halutessaan voinut jäädä eläkkeelle jo viime vuoden marraskuun alussa, kun hänen alin eläkeikänsä tuli täyteen.

– Siirtyessäni Kuntaliitosta Kevaan sanoin tekeväni noin viiden vuoden pestin, ja se tulee nyt täyteen, Kietäväinen sanoo tiedotteessa.

– Minut valittiin Kevaan tilanteessa, jossa Kevalla oli haasteita uudistumisen ja johtamisen kanssa. On ollut ilo olla viemässä strategista muutosta monin tavoin eteenpäin yhdessä kevalaisten kanssa, ja nähdä, kuinka Kevan maine ja asiakastyytyväisyys ovat kohentuneet ja yhteishenki Kevan sisällä on vahvistunut.  Myös Kevan uudistumisen kannalta on järkevä vaihe tehdä vaihdos ensi syksynä, kun Kevan uudistumisessa on edessä uusi vaihe.

Kietäväisen mukaan Kevan hallituksen valitsema seuraava toimitusjohtaja saa eteensä uudet haasteet, jotka riippuvat keskeisiltä osin siitä, mitä eläkejärjestelmien yhdistämishankkeessa tapahtuu.

Kevan hallituksen puheenjohtaja, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kertoo tiedotteessa, että hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin välittömästi. Tarkoituksena on, että uusi toimitusjohtaja on valittuna kesälomiin mennessä.

Keva on itsenäinen julkisoikeudellinen yhteisö, jonka toiminta perustuu julkisten alojen eläkelakiin ja Keva-lakiin. Sen toimintaa valvovat valtiovarainministeriö, Finanssivalvonta ja Valtiontalouden tarkastusvirasto. Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, joka huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan ja Suomen Pankin henkilöstön eläkeasioista.

Kevalla on asiakkaina 1,3 miljoonaa julkisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa. Työnantaja-asiakkaita – eli kuntaorganisaatioita, valtion työnantajia ja seurakuntayhtymiä – on noin 2000. Kevassa on noin 480 työntekijää.

Keva on Suomen suurin sijoittaja. Sijoitusrahaston arvo on vuoden 2021 alussa noin 58 miljardia euroa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE