Kevin Spacey keskellä ahdistelukohua – House of Cards loppuu

Kuva: Lehtikuva-AFP
Kaksinkertainen Oscar-voittaja kevin Spacey pahoitteli tapahtunutta ja kertoi samassa yhteydessä olevansa homo.

Netflix vahvistaa, ettei se jatka Kevin Spaceyn tähdittämää House of Cardsia kuudennen tuotantokauden jälkeen. Kausi on tarkoitus esittää ensi vuonna.

Asiasta perillä olevan lähteen mukaan päätös lopettamisesta tehtiin jo ennen Spaceyn ahdistelukohua, eikä lopettamisella ole mitään tekemistä asian kanssa.

Tähtinäyttelijä Spacey on joutunut myrskyn silmään, kun näyttelijä Anthony Rapp kertoi Spaceyn ahdistelleen häntä vuonna 1986 Spaceyn kotona pidetyissä juhlissa. Rapp oli tuolloinen 14-vuotias, ja Spacey 26-vuotias.

Rapp kertoo olleensa katsomassa Spaceyn huoneessa televisiota, kun humalainen Spacey tuli makaamaan hänen päälleen.

– Hän yritti vietellä minut, Rapp sanoi.

Rapp lähti pois tilanteesta ja livahti sittemmin kotiin.

”Paljastaa sukupuolisen suuntautumisensa vasta tarvitessaan sympatiaa.”

Spacey vastasi syytöksiin vain tunteja myöhemmin Twitterissä. Hän kertoi olevansa järkyttynyt Rappin kertomuksesta ja sanoi, ettei muistanut koko tapausta.

– Jos käyttäydyin kuten hän kuvailee, olen hänelle velkaa vilpittömän anteeksipyynnön erittäin epäsopivan humalaisen käyttäytymisen takia.

Samaan syssyyn Spacey kertoi olevansa homoseksuaali. Spacey jatkoi kertomalla rakastaneensa miehiä ja olleensa romanttisissa suhteissa miesten kanssa jo vuosia.

– Olen nyt päättänyt elää homomiehen elämää, Spacey kirjoitti.

Spaceyn homoudesta on kuiskailtu jo vuosia. Nyt kaapista tulon ja anteeksipyynnön yhdistelmää ei otettu ilolla vastaan. Hänen katsottiin yrittävän haudata ahdistelusyytökset homousilmoituksen alle.

– Ei ei ei ei ei! Et voi ”päättää” piiloutua sateenkaaren alle! twiittasi koomikko ja näyttelijä Wanda Sykes.

Tunnettu toimittaja Glenn Greenwald puolestaan huomautti, että rikas ja kuuluisa näyttelijä päätti paljastaa sukupuolisen suuntautumisensa vasta tarvitessaan sympatiaa.

– Kevin Spacey on juuri keksinyt jotain uutta: huonon ajan tulla kaapista, Koomikko-näyttelijä Billy Eichner twiittasi.

Seksuaalinen ahdistelu on ollut tapetilla Hollywoodissa ja maailmalla laajemminkin sen jälkeen, kun useat naiset ovat syyttäneet tunnettua elokuvatuottajaa Harvey Weinsteinia ahdistelusta, hyväksikäytöstä ja raiskauksista.

STT–AFP

Rasistinaisystävä koitui puoluejohtajan turmioksi: saldoksi yhteensä kolme eroa

Britannian itsenäisyyspuolue Ukipin johtaja meni lauantaina jälleen vaihtoon. Puoluekokousväki äänesti äänin 867–500 Henry Boltonin eron puolesta.

Britannian EU-jäsenyyttä ja maahanmuuttoa vastustavan Ukipin huipulla on viime ajat ollut tuulista. Bolton oli neljäs puoluejohtaja runsaan puolentoista vuoden aikana. Hän ehti johtaa Ukipia vain puolisen vuotta.

Boltonin kohtaloksi koituivat kohuero sekä uuden tyttöystävän rasistiset kommentit. Vuoden lopulla Bolton jätti vaimonsa itseään puolta nuoremman puolueaktiivin takia. Romanssi päättyi kuitenkin lyhyeen, kun viime kuussa julkisuuteen tuli tyttöystävän kirjoittamia rasistisia viestejä, jotka koskivat muun muassa prinssi Harryn kihlattua Meghan Marklea.

Ukipin on valittava uusi johtaja 90 päivän kuluessa.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Höpinää! Ulkoministeri tyrmää sekaantumissyytökset tylysti

Kuva: AFP PHOTO Kirill Kudryavtsev

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kuittaa Yhdysvaltain syytökset vaaleihin sekaantumisesta höpinänä. Hän sanoi Münchenin turvallisuuskokouksessa, ettei Yhdysvallat ole esittänyt mitään todisteita.

Erikoissyyttäjä Robert Mueller nosti eilen syytteet kolmeatoista venäläistä vastaan yrityksistä vaikuttaa Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Lisäksi syytteen sai kolme venäläistä organisaatiota.

Muellerin mukaan ryhmää johti presidentti Vladimir Putinin läheinen liittolainen Jevgeni Prigozhin. Ryhmä toimi lähinnä Pietarin niin sanotulta trollitehtaalta käsin.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

May: Britannian ja EU:n on viipymättä aloitettava neuvottelut turvallisuusyhteistyön järjestämisestä

Kuva: Lehtikuva

Pääministeri Theresa Mayn mukaan Britannian ja EU:n on viipymättä aloitettava neuvottelut turvallisuusyhteistyön järjestämisestä Britannian EU-eron jälkeen.

Münchenin turvallisuuskokouksessa puhunut May haluaa osapuolten välille sopimuksen, joka säilyttäisi molemmille hyödyllisiä nykykäytäntöjä muun muassa tietojenvaihdossa sekä poliisi- ja puolustusmateriaaliyhteistyössä

May vakuutti puheessaan Britannian olevan brexitin jälkeen yhtä sitoutunut Euroopan turvallisuuteen kuin ennen. Vihjailut toisesta brexit-kansanäänestyksestä ja Britannian EU-eron perumisesta hän kuitenkin päättäväisesti tyrmäsi.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Kreikalle hyviä uutisia: Fitch nosti luottoluokitusta – tulevaisuudennäkymät myönteiset

Kuva: Lehtikuva

Luottoluokittaja Fitch on nostanut Kreikan valtionvelan luottoluokitusta. Päätöstä perustellaan ylijäämäisillä budjeteilla, vakautuneella poliittisella tilanteella sekä talouskasvulla.

Fitch nosti Kreikan luottoluokitusta tasolle B. Aiemmin luokitus oli tasolla B-. Luokittajan mukaan Kreikan tulevaisuudennäkymät ovat myönteiset.

Fitch sanoi lausunnossaan Kreikan bkt:n nousseen kolmena perättäisenä vuosineljänneksenä ensimmäistä kertaa 11 vuoteen.

Luottoluokittaja Standard & Poor’s (S&P) nosti omaa Kreikkaa koskevaa luokitustaan jo tammikuun lopulla. S&P ennustaa Kreikan talouden kasvavan kahdella prosentilla tänä vuonna.

Parannusta Kreikan tilanteeseen tuo myös elokuuhun jatkuva euroalueen tukiohjelma.

Keskustelua aiheesta

FBI jätti tutkimatta kouluampujasta tulleen vihjeen – johtajaa vaaditaan tilille kohtalokkaasta virheestä

Yhdysvalloissa paine liittovaltion poliisia FBI:tä kohtaan kasvaa Floridan kouluampumisen takia. New York Timesin mukaan Floridan republikaanikuvernööri Rick Scott vaatii FBI:n johtajaa eroamaan ja osavaltion republikaanisenaattori Marco Rubio on pyytänyt kongressia tutkimaan tapauksen.

FBI on myöntänyt tehneensä virheen, koska kouluampujan vaarallisuudesta oli tullut vihje eikä sitä ollut tutkittu. Ampumisessa kuoli 17 ihmistä keskiviikkona.

Keskustelua aiheesta