Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

KHO: Parin viikon vuokraus loma-ajaksi katkaisi kahden vuoden yhtäjaksoisen asumisajan

LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Asunnon lyhytaikainenkin vuokraus katkaisee kahden vuoden yhtäjaksoisen asumisajan, joka on oman asunnon verovapaan luovutuksen yksi edellytys, korkein hallinto-oikeus (KHO) katsoi maanantaina antamassaan vuosikirjapäätöksessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

KHO:n arvioitavana oli tapaus, jossa ihminen aikoi vuokrata yhdessä puolisonsa kanssa omistamansa asunnon enintään kahdeksi viikoksi loma-aikanaan. Pariskunta ei ollut vielä käyttänyt asuntoa omistusaikanaan kahden vuoden ajan vakituisena asuntonaan.

KHO katsoi, että kun verovelvollinen vuokraamalla luovutti asuntonsa hallinnan, hän ryhtyi käyttämään huoneistoa tulonhankkimistoiminnassaan.

–  Asuntoa ei tänä aikana käytetty tuloverolain 48 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla verovelvollisen vakituisena asuntona, joten säännöksessä tarkoitettu kahden vuoden yhtäjaksoinen asumisaika katkesi. Asiaa ei ollut arvioitava toisin pelkästään vuokrauksen lyhyen keston perusteella, KHO sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE