Uutiset

Kiemunkia savustetaan adressilla

LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

Silmukka tamperelaisen eduskunta-avustajan Terhi Kiemungin (ps.) ympärillä kiristyy.

Viikonvaihteessa pystyyn polkaistu nettiadressi on kerännyt jo yli 5100 nimeä. Adressilla vaaditaan Kiemungin erottamista avustajan tehtävistä.

Adressin alullepanija Jani Lassila kirjoittaa saateviestissä Kiemungin virpomispuheisiin viitaten, että ”tällaista käytöstä ei voi puolustaa millään tekosyyllä, eikä tällaiselle tule antaa minkäänlaista sijaa eduskuntalaitoksessa”.

– Myös kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) on syytä ymmärtää, ettei tällainen käytös sovellu eduskunnan arvovallalle ja irtisanoutua avustajansa toiminnasta, kirjoittaa Lassila.

Hän sanoo saaneensa kansanedustaja Lea Mäkipäältä lausunnon, jonka sisältö on: ”Lapsia pitää suojella ja varjella kaikelta pahalta. Kiemunki toimi väärin ja harkitsemattomasti. Hänellä ei ole mitään edellytyksiä jatkaa luottamustoimissaan.”

Myöhemmin on kuitenkin paljastunut, että Lea Mäkipään nimissä lähetettyä viestiä on syytä epäillä huijaukseksi. Adressin käynnistänyt Lassila selvitti myöhään tiistai-iltana asiaa Adressit.comissa näin:

– Viestiä on syytä epäillä huijaukseksi. Pyysin Mäkipäältä vahvistusta sen aitoudesta heti ko. viestin tultua, mutta en ole tähän mennessä saanut minkäänlaista vastausta.

Jani Lassila perustelee adressia sillä, että Kiemungin viikonvaihteen kirjoittelussa kyse ei ole enää huonosta huumorista eikä harkitsemattomasta väärään seuraan hakeutumisesta. Kyse on Lassilan mukaan lapsiin kohdistuvasta pilkasta ja islaminvastaisesta vihanlietsonnasta, jossa käytetään välikappaleena lapsia.

– Kiemunki esitti tuoreimmassa Facebook-möläytyksessään, että virpoville muslimilapsille tulisi antaa kondomeja palkaksi ja pilkkasi heidän hijab-huivejaan vihjaillen, ettei palmusunnuntain perinne kuulu muslimeille. Hänen kannattajansa täydensivät päivitystä ehdottamalla virpojille palkaksi pekonia, muistuttaa Lassila.

Terhi Kiemunki on Tampereen kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja puolueen Pirkanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja. Puoluetoveri  Tiina Elovaara (ps.) vaati maanantaina, että Terhi Kiemunki erotetaan kaikista luottamustoimista puolueessa. Pirkanmaan piiri käsittelee asiaa huhtikuussa.

Kiemungin eroa vaativa adressi löytyy internetistä osoitteesta www.adressit.com/terhi_kiemunki_ulos_eduskunnasta.

Korjattu keskiviikkona 23.3.2016: Otsikosta poistettu virheellinen tieto ja juttua korjattu kauttaaltaan. Jutussa ja otsikossa kerrottiin aiemmin, että kansanedustaja Lea Mäkipää (ps.) kommentoi Adressit.comissa, ettei Terhi Kiemungilla ole edellytyksiä jatkaa luottamustoimissaan. Väite on poistettu jutusta ja tekstiin on lisätty tieto siitä, että Lea Mäkipään nimissä lähetettyä viestiä epäillään huijaukseksi. Toimitus pahoittelee virhettä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat