Ulkomaat

Kiinan lounaisosia ravisuttanut voimakas maanjäristys vaati ainakin 12 kuolonuhria

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STR /
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STR /
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STR /

Kiinassa ainakin kaksitoista ihmistä on kuollut ja 175 on loukkaantunut, kun voimakas maanjäristys ravisutti Kiinan lounaisosia myöhään tiistaina, kertoo paikallishallinto. Kuolleiden määrän odotetaan nousevan.
175 loukkaantuneesta 28 on loukkaantunut vakavasti.

Viranomaiset ovat aiemmin arvioineet, että jopa 100 ihmistä on voinut saada surmansa järistyksessä.

Järistys oli voimakkuudeltaan 6,5. Sen keskus oli vajaan 300 kilometrin päässä Sichuanin maakunnan pääkaupungista Chengdusta. Samoilla seuduilla sattui vuonna 2008 järistys, jossa sai surmansa tai katosi noin 87 000 ihmistä. Tämän järistyksen voimakkuus oli 8.

Keskiviikkona voimakas maanjäristys ravisteli puolestaan maan luoteisosaa. Varhain keskiviikkona syrjäisellä alueella, lähellä Kazakstanin rajaa tapahtunut järistys oli voimakkuudeltaan 6,3. Toistaiseksi ei ole raportoitu, että tämä järistys olisi aiheuttanut henkilövahinkoja tai tuhoja.

Ainakin viisi kuolleista sai surmansa luonnonpuistossa.

Viranomaisten arvion mukaan tiistainen järistys vaurioitti yli 130 000 kotia Sichuanin maakunnassa.

Maakunnassa sijaitsee muun muassa yksi Kiinan tunnetuimmista luonnonpuistoista, Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Jiuzhaigoun luonnonpuisto. Siellä kävi pelkästään tiistain aikana uutistoimisto Xinhuan mukaan 38 000 turistia.

Xinhuan mukaan ainakin viisi kuolleista sai surmansa luonnonpuistossa. Uutistoimisto myös kertoo, että arviolta 31 500 turistia on siirretty turvaan puiston alueelta.

Kiinan Punainen Risti on kertonut, että järistys sai aikaan paljon paniikkia.

– Koska järistys sattui illalla pimeässä katkoen sähköt ja puhelinyhteydet, ihmiset olivat epäilemättä shokissa ja peloissaan. Kuluu varmasti vielä jonkin aikaa ennen kuin tuhojen lopullinen laajuus selviää, arvioi aiemmin järjestön edustaja Gwendolyn Pang.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat