Ulkomaat

Kim Jong-unin uho ei laannu, päinvastoin: ”Meidän pitää näyttää selkeästi isojen valtioiden kiihkoilijoille”

AFP PHOTO / Kazuhiro Nogi
AFP PHOTO / Kazuhiro Nogi
AFP PHOTO / Kazuhiro Nogi

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vannoo, että Pohjois-Korea jatkaa ydinaseohjelmaansa ja vie sen loppuun pakotteista huolimatta, kertoo Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA. Maan lopullinen tavoite aseiden kehittämisessä on olla voimasuhteissa samalla tasolla Yhdysvaltojen kanssa.

Kim lisäksi sanoi, että maa on melkein saavuttanut tavoitteensa.

Pohjois-Korean johtajan mukaan perjantain ohjuslaukaisu oli menestys ja se kasvatti Pohjois-Korean ydinasejoukkojen taistelutehokkuutta. Pohjois-Korea laukaisi Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä keskipitkänmatkan ballistisen Hwasong-12 -ohjuksen Japanin yli.

– Meidän pitää näyttää selkeästi isojen valtioiden kiihkoilijoille, kuinka maamme pääsee ydinasetavoitteeseen rajattomista pakotteista ja eristämisestä huolimatta, Kim sanoi.

YK:n turvallisuusneuvosto päätti yksimielisesti tämän viikon alussa asettaa Pohjois-Korealle uusia pakotteita. Hyväksytyssä päätöslauselmassa kielletään muun muassa maakaasun vienti Pohjois-Koreaan ja asetetaan rajoituksia jalostettujen öljytuotteiden vientiin. Se myös kieltää maita myöntämästä uusia työlupia pohjoiskorealaisille, jotka työskentelevät ulkomailla.

Pian pakotteiden hyväksymisen jälkeen Pohjois-Korea laukaisi ballistisen ohjuksen. Ohjuslaukaisun takia YK piti perjantaina hätäkokouksen, mutta uusia pakotteita ei asetettu.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat