Kirjallisuus

Kirjavisa on taas lennossa

Kirjavisan syksy pääsi alkamaan printtipuolella kuin varkain jo viikko sitten, mutta nyt ehtii verkkoversiokin mukaan.

25-vuotisjuhlasesongin toisen tehtävän voi nähdä tämän kirjallisuusinstituution panoksena itsenäisyytemme juhlavuoden viettoon. Suomi ja myös sen kirjallisuus toimivat uudenlaisessa monikulttuurisessa maailmassa. Sitä kuvastaa myös tämä kirjailija, jonka teos on Kirjavisan skaalassa hyvin tuore. Tämän sekä kriitikoiden ylistämän että suuren yleisön ahmiman esikoisromaanin käännösoikeudet myytiin nopeasti yli kymmeneen maahan.

Kuka kirjoitti mitä? Vastaukset viimeistään 4.10. mennessä sähköpostilla kirjavisa@demokraatti.fi tai kortilla/kirjeellä osoitteeseen Demokraatti/Kirjavisa PL 338, 00531 Helsinki. Yhdelle palkinto.

”Olen hänelle täydellinen nainen, ajattelin suoriutuessani kaikesta moitteettomasti. Kaiken, minkä hän haluaa, hän saa vaimoltaan. Tuntemattomien miesten vihellykset ja naisten ja lasten ihailevat taputukset kielivät siitä, että ihmiset pitivät näkemästään – morsian oli kaunis, hänellä oli virheetön iho, paksut hiukset, täyteläiset huulet ja kultaa niin näyttävästi, että se melkein sokaisi. Tunsin oloni kauniimmaksi kuin koskaan, kuin olisin kävellyt mikrofonin kanssa suurelle näyttämölle, kuin edessäni olevat ihmiset olisivat olleet ihailijoitani jotka odottivat lauluni alkamista, kuin heidän taputuksensa olisi ollut kameroiden salamavalojen räiskettä.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat