Kotimaa

Kirjoititko keväällä kuusi laudaturia ja viisi eximiaa? Siinä tapauksessa olet Ressun lukiosta ja ylsit ykkössijalle koko maassa

Lehtikuva
Lehtikuva

Ylioppilaskirjoitusten paras tutkinto puoltoäänten mukaan on kuusi laudaturia ja viisi eximiaa. Tuloksen saavutti opiskelija helsinkiläisestä Ressun lukiosta, kerrotaan Ylioppilastutkintolautakunnasta.

Toinen 11 ainetta kirjoittanut on Someron lukiosta, ja hänen saaliinsa on viisi laudaturia ja kuusi eximiaa.

Kahdeksan laudaturin kirjoittajia on neljä. Heistä paras on laudaturien lisäksi kaksi eximiaa kirjoittanut opiskelija Vasa gymnasiumista. Kolme muuta kirjoitti kahdeksan ainetta ja sai niistä kaikista laudaturit. He tulevat Lappeenrannan lyseon lukiosta, Mikkelin lukiosta ja Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta.

Ylioppilastutkintolautakunta toimitti tänään tulokset lukioille, joista jokainen kokelas saa oman tuloksensa. Tänä keväänä tutkinnon suorittaneiden ylioppilaiden nimiä ei julkaista lautakunnan sivuilla tietosuojasyistä.

Arvosteluun tyytymätön kokelas voi hakea lautakunnalta tarkistusarvostelua. Hakemus tätä varten on jätettävä 14 päivän kuluessa siitä, kun kokelaalla on ollut tilaisuus saada arvostelun tulos tietoonsa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat