Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kirsi Piha aikoo päättää Helsingin pormestariehdokkaaksi lähdöstä muutamien viikkojen kuluessa

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Yrittäjä Kirsi Piha vahvistaa STT:lle harkitsevansa vakavasti lähtöä mukaan Helsingin pormestarikisaan. Hän kertoo, että ei ole toistaiseksi keskustellut ehdokkuudestaan kokoomuksen johdon tai Helsingin kokoomuspiiriin johdon kanssa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pihan nimen nosti esiin ex-pääministeri Alexander Stubb (kok) Ylen Ykkösaamussa, samalla kun hän itse kieltäytyi ehdokkuudesta.

Tätä nykyä professorina Eurooppa-yliopistossa Firenzessä toimia Stubb totesi oman intohimonsa olevan kansainvälisissä asioissa.

Piha sanoo, että aikoo ratkaista kantansa asiaan muutamien viikkojen kuluessa, kunhan on ynnännyt ehdokkuuteen liittyviä plussia ja miinuksia.

– On reilua, ettei tämä vie kovin pitkään.

Piha kertoo, että politiikka on ollut kaukana hänen lähivuosien suunnitelmistaan ja ehdokkuusharkinta on vielä varsin tuore asia. Yhteydenottoja ehdokkuudesta on kuitenkin viime päivinä tullut helsinkiläisiltä.

– Minun on ajateltava, mitä annettavaa minulla on Helsingille. Rakastan Helsinkiä.

Piha on entinen kokoomuspoliitikko ja Ellun Kanat -viestintätoimiston perustaja.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydmanharkitsee ehdokkuutta vakavasti.

– Jos kannatusta Helsingin kokoomuksen piirissä löytyy, se on minulle aito vaihtoehto. Lopullisten päätösten aika on varmaankin joulukuun aikana, Rydman kertoo MTV Uutisille.

Nykyinen pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoi kolmisen viikkoa sitten, ettei asetu ehdolle kevään kuntavaaleissa. Tämä tarkoitti sitä, ettei hän myöskään hae jatkokautta pormestarina.

Kannatuskyselyn kärjessä Stubb ja Sinnemäki

Helsingin Sanomat julkisti aamulla kyselytutkimuksen, jonka mukaan helsinkiläisten mielestä mieluisimmat vaihtoehdot kokoomuksen ja vihreiden pormestariehdokkaiksi olisivat Stubb ja Anni Sinnemäki (vihr.), Sinnemäki ei ole vielä vahvistanut jatkoaikeitaan.

Vastaajista lähes kolmasosa toivoi Stubbin olevan kokoomuksen ehdokas. Puolueen sisältä seuraavaksi mieluisimmat vaihtoehdot olisivat Elina Lepomäki ja Sari Sarkomaa. Lepomäkeä kannatti 12, Sarkomaata 11 ja Rydmania 7 prosenttia.

27 prosenttia vastaajista kannatti Sinnemäkeä vihreiden ehdokkaaksi. Toisena, yhteensä 22 prosentin osuudella, oli Pekka Sauri ja kolmantena Emma Kari, joka keräsi 11 prosentin kannatuksen.

Tutkimuksen teki Helsingin Sanomien toimeksiannosta Kantar TNS. Tutkimuksessa selvitettiin Helsingin kahden suurimman valtuustoryhmän mahdollisten ehdokkaiden suosiota. Tutkimukseen vastasi 1 046 ihmistä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kuntavaalit järjestetään ensi vuoden huhtikuussa.

STT–Merja Könönen, Maria Muilu, Arttu Mäkelä

Uutista täydennetty klo 12.11 ja 12.54: kuva vaihdettu Kirsi Pihan kuvaan, otsikkoon lisätty sana ”Helsingin” ja lisätty tieto Rydmanin harkinnasta.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE