Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Kivääriyhdistyksen konkurssihakemus hylättiin Yhdysvalloissa – tuomari tulkitsi yritykseksi vältellä korruptiotutkintaa

LEHTIKUVA / AFP Saul Loeb

Yhdysvaltalaistuomari on hylännyt vaikutusvaltaisen asejärjestön Kansallisen kivääriyhdistyksen eli NRA:n konkurssihakemuksen. Tuomarin mukaan järjestö teki hakemuksen vältelläkseen korruptiotutkintaa New Yorkissa, eikä hakemusta voi siksi pitää vilpittömänä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tuomari Harlin Halen päätös on kova isku konservatiiviselle asejärjestölle ja sen sijaan voitto newyorkilaistutkinnalle, joka tähtää järjestön hajottamiseen. NRA ilmoitti olevansa päätökseen pettynyt, mutta sanoi, ettei päätös vaikuta sen toimintaan.

NRA ilmoitti tammikuussa jättäneensä konkurssihakemuksen. Samalla järjestö kertoi siirtävänsä päämajansa New Yorkista Texasiin.

New Yorkin osavaltio puolestaan ilmoitti viime vuoden elokuussa haastavansa NRA:n ja järjestön johtajan Wayne LaPierren oikeuteen muun muassa talouspetoksien vuoksi. Syyttäjien mukaan LaPierre ja muutamat muut NRA:n johtohenkilöt käyttivät järjestön saamia jäsenmaksuja henkilökohtaisena kassanaan ja rikkoivat näin kansalaisjärjestöjen toimintaa sääteleviä lakeja.

NRA on poliittisesti vaikutusvaltainen järjestö, joka on jo vuosikymmenien ajan vaikuttanut vaalikamppailuihin tukemalla aseenkanto-oikeuksia kannattavia ehdokkaita. Järjestö on vastustanut jyrkästi tiukennuksia aselakeihin.

New Yorkin osavaltion oikeusministeri Letitia James on demokraatti, mutta hän on kiistänyt oikeusjutun olevan poliittinen.

–  NRA ei saa sanella sitä, joutuuko se vastaamaan teoistaan, ja missä se joutuu tekemään niin. Meidän juttumme jatkuu tuomioistuimessa New Yorkissa, James tviittasi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE