Talous

KL: Harkimon luotsaamien yrityksien talousluvut usein myöhässä – kaupparekisteri joutunut karhuamaan tietoja

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ay-liikkeen taloustietojen avoimuuden puolesta saarnaavan kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon (kok.) johtamien yhtiöiden tilinpäätöstiedot on toimitettu kaupparekisteriin lukuisia kertoja myöhässä. Asia selviää Kauppalehden uutisesta.

Harkimon mukaan näitä kahta asiaa ei kuitenkaan voi rinnastaa. Liikemies painottaa lehdelle, että hänen mielestään myöhästymisillä ei ole mitään tekemistä ay-liikkeiden tilinpäätöksiä koskevan aloitteen kanssa.

Esimerkiksi jääkiekkojoukkue Jokereiden tilinpäätöstietojen viivästymisen syyn hän ulkoistaa venäläisille.

– Tilinpäätökset eivät ole koskaan jääneet tulematta. Joskus ne ovat myöhästyneet. Jokainen firma jättää ne joskus myöhässä. Tilinpäätöksissä ei ole mitään salattavaa, Harkimo toteaa Kauppalehdelle.

Kun venäläisten kanssa ollaan tekemisissä, niin se menee hitaasti.

Kauppalehden selvityksen mukaan kyse ei kuitenkaan ole kertaluontoisesta myöhästymisestä, vaan esimerkiksi liikkeenjohdon konsultointia tekevän Hjallis Promotion Ab Oy:n tilinpäätös on ollut toistuvasti myöhässä.

Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiön on julkistettava tilinpäätös kahden kuukauden kuluessa sen vahvistamisesta. Tilinpäätöksen vahvistaminen pitää puolestaan tehdä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Kaupparekisteri onkin joutunut lehden mukaan karhuamaan Harkimolta tietoja useampaan kertaan.

– Kun venäläisten kanssa ollaan tekemisissä, niin se menee hitaasti. Ei siinä mitään muuta ihmeellistä ole. Sillä ole mitään tekemistä avoimuuden kanssa, Hän totesi.

Eduskunnassa toimiessaan Harkimo on ottanut tehtäväkseen vaatia palkansaajapuolen työmarkkinajärjestöjen tilinpäätöksiä julkisiksi. Asiasta uutisoi viime viikolla muun muassa Yleisradio.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat