Politiikka

Kohu ansiosidonnaisesta – ministeri avautuu selvityksestä: ”Pidän tärkeänä, että järjestelmämme ei jakaisi työttömiä kahteen leiriin”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.)  kertoo blogissaan laittaneensa käyntiin selvityksen ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta. Selvityshenkilön tehtävänä on lokakuun loppuun mennessä arvioida ja selvittää nykyjärjestelmää ja sen kehittämistarpeita.

”Aika ajoin keskusteluissa ja tutkimuksissa nousee kysymys siitä, kuuluisiko ansiosidonnainen työttömyysturva kaikille työttömille? Nyt on hyvä aika selvittää asiaa”, toteaa Mattila.

Mattilan mukaan sosiaaliturvajärjestelmän uudistamisen kynnyksellä on hyvä arvioida tämä kokonaisuus. Hän sanoo, että myös tuore OECD:n maaraportti 2018 ehdotuksineen nostaa esiin tarpeen ansiosidonnaisen työttömyysturvan kattavuuden arvioinnista.

Tällä hetkellä Suomessa maksetaan joko ansiosidonnaista, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, riippuen siitä, mitkä ehdot työttömällä täyttyvät.

”Pidän tärkeänä, että järjestelmämme ei jakaisi työttömiä kahteen leiriin. Selvityshenkilön tehtävänä on tuottaa kuvaus nykytilasta ja selvittää ansioturvan kehittämistarpeita. Toivon, että löytäisimme keinon, jolla voitaisiin edistää tasa-arvoa tässäkin asiassa”, Mattila sanoo.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n pääekonomisti Ralf Sund luonnehti taannoin Demokraatille eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon esitystä ”röyhkeäksi ja pöljäksi”, Terho esitti, että kaikille työssäoloehdot täyttäneille työttömille on jatkossa maksettava ansiosidonnaista työttömyysturvaa jäsenyyksistä riippumatta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat