Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kohu PS:n kiky-kannasta, Purra US:lle: “Virhe puoluetoimistolla” – Lindtman: “Palkansaajapetos”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra eilisessä MTV:n Pääministeritentissä.

SDP:stä on hämmästelty perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran kommentteja eilisessä MTV:n pääministeritentissä.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Kun Purralta kysyttiin kiky-maksujen siirtämisestä työnantajan kontolle, hän vastasi, ettei kannata asiaa.

Kuitenkin SAK:n jäsenliittojen äänestysaktiivisuuden kasvattamiseen pyrkivän Vaalistaja-kampanjan kyselyssä hiljattain yksi kampanjan kysymyksistä koski kilpailukykysopimuksella eli kikyllä vuodesta 2017 alkaen palkansaajien maksettavaksi siirrettyjen 2,05 % työnantajamaksujen palauttamista työnantajille.

Kyselyssä SDP, perussuomalaiset, vihreät ja vasemmistoliitto nimenomaan kertoivat olevansa valmiita kiky-maksujen siirtoon takaisin työnantajille suhdannepoliittisena toimenpiteenä. Puolueista sosiaalidemokraatit ja vasemmistoliitto olivat jo aiemmin ilmoittaneet julkisesti ajavansa kiky-maksujen siirtoa takaisin työnantajille.

”Asiasta pitää neuvotella ja sopia kolmikannassa”, perussuomalaisesta puolueesta oli perusteltu kyllä-vastausta kampanjan mukaan.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman katsoi tänään tiedotteessaan, että “Purran takinkääntö on perussuomalainen palkansaajapetos, joka hakee vertaistaan poliittisesta lähihistoriasta”.

PERUSSUOMALAISTEN puheenjohtaja Riikka Purra on kommentoinut asiaa Uudelle Suomelle.

Lisää aiheesta

– SAK:n kysely, johon on vastattu eri tavalla, niin tämä ei valitettavasti ole käynyt ollenkaan minun tai poliittisen johdon pöydällä. Eli siinä on tapahtunut selkeä virhe puoluetoimistolla, kun työntekijä on siihen kyselyyn vastannut, Purra sanoo lehdelle.

Kukaan perussuomalaisten johdosta ei ole asiaan ottanut kantaa, Purra sanoo. Hänen mukaansa kiky-maksujen siirrolla olisi merkittäviä vaikutuksia myös yrityksiin, yritysten mahdollisuuksiin palkata ihmisiä, yritysten palkanmaksuun, ylipäätänsä toimintaan.

Purra myös piikittelee Uudessa Suomessa SDP:tä.

– Jos SDP oikeasti ajaisi tätä asiaa, se olisi tehnyt sen tässä vasemmistohallituksessa. Kiky-maksut päätetään kolmikannassa, joten hallituksen toimissa siihen voi vaikuttaa nimenomaan työmarkkinajärjestöjen kautta, Purra sanoo.

– Nyt hinku uuteen oikeistohallitukseen on niin kova, että takki kääntyi jo ennen vaaleja, Lindtman puolestaan sanoi omassa tiedotteessaan.

SAK:n kasvu ja vaikuttaminen -osaston johtaja Jyrki Konola ihmettelee Purran kommenttia perussuomalaisten puoluetoimiston virheestä Vaalistaja-kampanjaan vastaamisessa.

– Jos me lähetämme puoluetoimistolle tällaisen kyselyn ja sieltä meille sitten vastaus tulee, meillä on perustellut syyt lähteä siitä, että se on puolueen kanta ja sillä selvä, Konola toteaa Demokraatille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE