Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Koirien kohtelu kuumensi tunteet nettikeskusteluissa, poliisi kehottaa malttiin – suojelukoirakoulutusta tutkii nyt kaksi poliisilaitosta

iStock
Suojelukoirien koulutuksessa maalimies ottaa koiran hyökkäyksen vastaan. Kuva ei liity tapaukseen.

Itä-Uudenmaan ja Lounais-Suomen poliisilaitokset kertoivat perjantaina aloittaneensa esitutkinnat suojelukoirien kouluttamismenetelmistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Oikeutta eläimille -järjestö julkaisi aiemmin tällä viikolla salavideoita, jotka paljastivat, että suojelukoiria koulutetaan Suomessa väkivaltaisin menetelmin, kuten potkimalla, päähän lyömällä ja kuristamalla. Järjestön mukaan väkivaltaa on käytetty koulutuksissa, joita on järjestetty Saksanpaimenkoiraliiton ja sen Varsinais-Suomen sekä Kotkan alajaostojen taholta.

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee, että osa video- ja kuvamateriaalista on kuvattu sen alueella. Asiaa tutkitaan eläinsuojelurikoksena.

Rikosylikomisario Petri Erosen mukaan tutkinta on vielä aivan alkutekijöissään eikä mahdollisia epäiltyjä voi vielä yksilöidä.

–  Nyt selvitetään kokonaisuutta ja käydään läpi sitä materiaalia, mitä meille on luovutettu ja mitä julkisuudessakin on esitetty. Sen pohjalta tehdään erilaisia tutkintaan liittyviä selvityksiä, Eronen kertoi.

Hän arvioi, että poliisi voi tiedottaa asiasta lisää ensi viikon loppupuolella.

Poliisi kehottaa malttiin netissä

Lounais-Suomen poliisi kehotti ihmisiä malttiin asiaan liittyvissä nettikeskusteluissa. Poliisin mukaan asiaan kuulumattomia koiraharrastajia on netissä syytetty tapahtuneesta.

–  Poliisi kehottaa maltillisuuteen asiaan liittyvissä keskusteluissa ja muistuttaa, että asiaan täysin liittymättömien yhdistysten, harrastekerhojen ja ihmisten uhkailu sekä tietojen jakaminen voi tulla käsiteltäväksi rikoksena.

Torstaina Saksanpaimenkoiraliitto ilmoitti keskeyttävänsä suojelukoirakoulutuksen ja kehottavansa myös alajaostojaan pidättäytymään toistaiseksi koulutustoiminnasta. Lisäksi Varsinais-Suomen ja Kotkan alajaostot on asetettu väliaikaiseen toimintakieltoon.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE