Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Kojamon voitto laski – ”Strategian mukainen kasvumme otti merkittävän loikan kesäkuun lopussa”

LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Kiinteistösijoitusyhtiö Kojamon voitto ennen veroja laski huhti-kesäkuussa tuntuvasti vuoden takaisesta. Yhtiön voitto ennen veroja oli nyt 94,8 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 369,6 miljoonaa euroa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kojamon toimitusjohtajan Jani Niemisen mukaan koronarajoitukset näkyvät yhä vuokrausasteessa, joka on edelleen edellisvuotta alemmalla tasolla. Vaikutukset ovat kuitenkin hänen mukaansa vähentyneet sen jälkeen, kun rajoitukset poistuivat maaliskuun lopussa.

Nieminen sanoo vuokraustoiminnan vauhdittuneen selvästi kesän alussa, ja heinäkuussa ja elokuussa on nähtävissä selvää piristymistä tehtyjen vuokrasopimusten määrissä verrattuna viime vuoteen.

Yhtiön nettovuokratuotto kasvoi vuoden takaisesta lähes viisi prosenttia ja oli 72,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 3,9 prosenttia 100,5 miljoonaan euroon.

KOJAMO ON täsmentänyt näkymiään ja arvioi nyt konsernin liikevaihdon kasvavan kuluvana vuonna 4-6 prosenttia viime vuodesta. Aiemmin arvio oli 3-6 prosenttia.

-  Strategian mukainen kasvumme otti merkittävän loikan kesäkuun lopussa, jolloin ostimme 942 asuntoa. Kaikki ostetut kohteet sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Jyväskylässä, Nieminen sanoo puolivuotiskatsauksessa.

Katsauskauden lopussa rakenteilla oli 2  230 asuntoa ja alkuvuoden aikana valmistui 784 asuntoa.

Niemisen mukaan korkojen nousu ei korkean suojausasteen vuoksi ole vaikuttanut yhtiön rahoituskuluihin.

-  Syksyn alkaessa Suomen talouden näkymät ovat yleisesti heikentyneet ja epävarmuus markkinoilla jatkuu. Kojamo on kuitenkin hyvissä asemissa jatkamaan strategiansa toteuttamista.

Yhtiö tarjoaa vuokra-asumista Lumo-brändinimellä.

Sanna Nikula

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE