Kotimaa

Koko maassa syksyisen kolea viikonloppu – ”Pipo päähän!”

Sää muuttuu syksyiseksi.
Sää muuttuu syksyiseksi.
Sää muuttuu syksyiseksi.

Säässä on tänä viikonloppuna vahvaa syksyn tuntua. Koko maassa lämpötilat laskevat selvästi vuodenajan keskiarvon alapuolelle, ja moni joutuu kaivamaan pipon esiin.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Henri Nymanin mukaan sää ei aivan lopullisesti käänny syksyiseksi.

– Syksyistä koleutta on nyt lähinnä viikonloppuna. Mutta ei tässä hirveän kesäisiäkään säätilanteita ole tiedossa, Nyman kertoi.

Jo viime yö oli kolea kautta maan, ja sama jatkuu viikonloppuna. Viime yönä maan eteläosassakin yölämpötilat painuivat sisämaassa monin paikoin alle viiden asteen. Uudellamaalla kylmintä oli Mäntsälässä, jossa yön alin lämpötila oli 2,6 astetta.

Kylmimpiä yöt ovat viikonloppuna maan länsi- ja pohjoisosissa, idässä on hiukan lämpimämpää.

Päivälämpötilatkin ovat alhaisia koko maassa. Etelässäkin jäädään lauantaina ja sunnuntaina alle 15 asteen. Lapissa lämpötila pyörii päivisin viiden asteen molemmin puolin, maan keskiosissa jäädään alle 10 asteeseen.

Lapin tunturialueilla saatetaan tänään saada jopa lunta. Lämpötila oli aamuseitsemältä tunturimittauspisteillä nollan tuntumassa ja Länsi-Lappiin on luvattu runsaita sateita.

– Tunturin huiput muuttuvat valkeiksi ainakin paikoin tänään tai ensi yön aikana, Nyman kertoi.

Lämpötilat ovat viikonloppuna koko maassa noin viisi astetta alhaisemmat kuin tähän aikaan vuodesta keskimäärin.

Ensi viikon alussa Suomeen virtaa lämpimämpää ilmaa lounaasta ja tiistaina ja keskiviikkona lämpötila noussee paikoin lähelle 20 astetta. Alkuviikolle on kuitenkin luvattu myös sateita ja tuulista säätä, joten kovin kesäiseksi sää ei muutu.

 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat