Politiikka

Kokoomuksen eduskuntaryhmän johtaja paheksuu Lepomäen sooloilua – ”Totta kai se on vakava paikka”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen pitää kansanedustaja Elina Lepomäen sote- ja maakuntauudistuksia koskevia näkemyksiä yksityisajatteluna.

– Ne ovat hänen omia kannanottojaan ja yksityisajattelua, Jokinen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Lepomäki piti puoli kahden aikaan iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi kannattavansa sote- ja maakuntauudistuksen ja valinnanvapausmallin kaatamista. Hän perusteli kantaansa muun muassa kohoavilla kustannuksilla.

Jokisen mukaan Lepomäen ulostulo on puolueen kannalta vakava asia.

– Totta kai se on aina vakava paikka. Mutta lakikokonaisuudet eivät vielä edes lopullisia. Lähden siitä, että kun mietintö on saatu valiokunnassa valmiiksi, silloin se on lopullinen ja siihen otetaan kantaa, Jokinen sanoi.

”Hallituksen esityksille täytyy saada salissa enemmistö.”

Hän piti selvänä, että hallituksessa yhteisesti sovittuja asioita viedään eteenpäin ja kannatetaan hallituspuolueiden ryhmissä myös salissa. Lepomäki antoi tiedostustilaisuudessa ymmärtää, ettei hän äänestäisi salissa sote- ja maakuntauudistusta koskevien lakiesistysten puolesta.

– Hallituksen esityksille täytyy saada salissa enemmistö, Jokinen sanoi.

Hän ei lähtenyt arvioimaan onko Lepomäki mahdollisesti saamassa ryhmässä kannanotoistaan tai äänestämisestään jonkinlaisen rangaistuksen. Lepomäen käsitystä, jonka mukaan kokoomuksen ryhmässä olisi muitakin uudistuskokonaisuutta epäileviä, Jokinen ei tunnistanut.

– Minulle ei ole indikoitu tällaisesta, että useita samanmielisiä olisi. Ryhmäkokouksissa ei ole tätä noussut esille. En pysty jakamaan tuota ajatusta.

Olemme sitoutuneet yhteisesti sovittuihin etenemismalleihin, mitä hallituksen sisällä on. Pidetään siitä kiinni, mitä on sovittu, Jokinen sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat