Politiikka

Kokoomuksen ex-kansanedustaja kauhistui hallitukselle: ”Tähän eivät mitkään verorahat riitä”

Kokoomuksen entinen kansanedustaja, lääkäri Sirpa Asko-Seljavaara kommentoi hallituksen sote-kaavailuja suorasukaisesti Facebook-tilillään. Asko-Seljavaara varoittaa, että jos asiakassetelistä tulee subjektiivinen oikeus, ”eivät mitkään verorahat riitä”.

”Yhden hampaan implantti ja silta maksaa 2000 eur. Kuntoutusta voi pyytää joka päivä. Kotihoitoa voi saada koko ajan. Polikliinisiä leikkauksia voi tehdä silmistä varpaisiin. Verovaroin korvattavat hoidot ja tutkimukset lisääntyvät massiivisesti. Kun tähän vielä lisätään vapaat käynnit sote-asemilla, eivät rahat riitä syövän, keskosten, monivammojen hoitoon.”

Asko-Seljavraa kysyykin, miksi hallitus haluaa lisätä korvattavuutta siellä, missä se ei ole tarpeellista.

Kauppalehti kertoo torstaina saaneensa valinnanvapauteen liittyvän lakiluonnoksen, jossa on listattu asiakasseteleiden piiriin kuuluvia palveluja. Niiden kirjo on lehden mukaan erittäin laaja. Maakuntien pitää tarjota kyseisiä palveluita asiakassetelillä, jos asiakas niitä vaatii. Näin asiakassetelistä tulee subjektiivinen oikeus, lehti kirjoittaa. Näin maakunnan pitää hyväksyä se, että potilaalla on tarve saada vaatimiaan palveluja terveydentilan tai vastaavan syyn takia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat